Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve Cumhurbaşkanlığı Güvenlik ve Dış Politikalar Kurulu Üyesi Prof. Dr. Seyit Sertçelik, Kayseri Üniversitesi'nde "Ermeni Soykırımı İddiaları ve Tarihi Gerçekler" konulu bir konferans verdi. Konferans, üniversitenin 15 Temmuz Ana Yerleşkesi'nde bulunan Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleşti. Etkinliğe, Vali Yardımcısı Adnan Tezcan, Kayseri Cumhuriyet Başsavcısı Habip Korkmaz, Rektör Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, senato üyeleri, akademisyenler, idari personel ve öğrenciler katıldı.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Kayseri'de Konferans Verdi

Sertçelik, konferansta sıkça gündeme getirilen sözde Ermeni soykırım iddialarının tamamen mesnetsiz ve yalan olduğunu vurguladı. Gerçeklerin çarpıtılarak kamuoyunun yanıltılmaya çalışıldığını belirtti. 1915'te tehcir kararıyla yaklaşık 500 bin Ermeni'nin ülkenin güneyine sevk edildiğini ve sonrasında birçoğunun farklı ülkelere göç ettiğini aktardı. Sertçelik, asılsız iddiaların dünya kamuoyuna kabul ettirilmeye çalışılarak tazminat ve toprak taleplerinde bulunulduğunu ifade etti. Tarihî gerçeklerin çarpıtılmaması gerektiğini vurgulayan Sertçelik, Ermeni soykırım iddialarının kesinlikle yalan olduğunu ve tarihçilerin bunu belgelerle desteklediğini dile getirdi.

Konferansın sonunda Rektör Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve Cumhurbaşkanlığı Güvenlik ve Dış Politikalar Kurulu Üyesi Prof. Dr. Seyit Sertçelik'e plaket takdim etti.

Editör: Osman Baytekin