ABD yargılanan eski Halk Bankası Genel Müdürü Hakan Atilla suçlandığı 6 suçlamanın beşinden suçlu bulunurken kara para aklamaktan suçsuz bulundu.

New York da görülen davada jüri kararını açıkladı yargılandığı 6 suçtan beşinde beşinde suçlu bulundu. Jüri kararını açıkladıktan sonra Atilla’nın eşi göz yaşlarına hakim olamadı.

Buna göre Halan Atilla ‘ABD’nin İran’a yönelik yaptırımlarını delmek’, ’ABD’yi aldatma suçuna iştirak etmek’, ‘ABD bankalarını dolandırmak ‘, ‘kara para aklama suçuna iştirak etmekten’ suçlu bulundu.

Atilla kara para aklamaktan suçsuz bulundu.

Kararın açıklanmasından sonra ilk defa mahkemeye gelen Atilla’nın eşi Burçin Atilla  göz yaşlarına hakim olamadı.

Kararın açıklanmasının ardından gazetecilere açıklama yapan savunma avukatları ‘karar hayal kırıklığı yarattı Hakan Atilla suçsuz ve mücadelesine devam edecektir.’dedi.11 Nisan da  Atilla’nın alacağı cezaya karar verilecek duruşmadan sonra temyize gideceklerini söyledi.

Bu davanın Atilla ile hiç bir ilgilisinin olmadığı ve bunun Zarrab’ın şovu olduğunu söyleyen Rocco ’Atilla garip bir oyunun kurbanı oldu’ dedi.

Savunma avukatlarından Cathy Fleming ise ‘Jürinin Zarra’a inanması ve resmi görememesi hayal kırıklığı yarattı’ ifadesini kullandı.