Cumhur başkanı Recep Tayip Erdoğan’ın dünkü grup toplantısında söylediği sözler üzerine, herkes merakla Abdullah Gül’den gelecek olan cevabı bekliyordu. Gül bu durumu sessiz kalırken. Abdullah Gül’ün yakın dostu olarak bilinen gazeteci Fehmi koru cevap niteliğinde bir yazı kalem aldı.

Eski cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e yakınlığı ile bilinen gazeteci Koru kendisine ait sitede şu sözleri söyledi.’ MHP ile AK partinin birlikteliği.. Abdullah Gül’ün adaylığı daha başka ne var.’ Adlı bir yazı kaleme aldı.

Fehmi Koru yazısın ilk girişinde eklediği fotoğraf ile ilk mesajı vermiş oldu. Fotoğrafta Abdullah GÜ ortada otururken bir yana Recep tayip Erdoğan bir yanında Bülent Arınç oturuyor. Fotoğraf Ak parti ile yola ilk çıkıldığı zamanlara ait. Dün Erdoğan grup toplantısı konuşmasında.’Bu beraberliği bu dayanışmayı zedeleyenler bilsinler ki artık bu kervanın samimi yolcuları değillerdir.Bu trenden düşenler,düştükleri yerde kalırlar’ sözüne adete bir cevap niteliğindeydi.

Koru kaleme aldığı yazsında ise şöyle diyor.’Her siyasi davranışın arasında makul bir sebep aramak gerekmeyebilir, ama şu sıralarda tanığı olduğumuz gelişmelerin fazla zorlanmadan farkına varabilecek bir sebebi bulunuyor.Eğer öyle bir niyeti varsa Abdullah Gül’ün cumhurbaşkanlığına yeniden adayalığını koymasını engellemek