Her geçen gün akıl almaz olaylar ile gündeme gelen hırsızlar bu seferde akıllara durgunluk verecek bir soyguna imza attılar. Polis kılığına giren hırsızlar, Kayseri'nin Melikgazi ilçesinde bulunan bir evi soyarak çok sayıda ziynet eşyası ve nakit parayı çalarak kayıplara karıştılar.

 Büyük bir özenle planlanan soygunda, arama yaptıklarını gerekçe gösteren hırsızlar ev sahibine büyük bir kayıp yaşattı. 500 bin TL nakit para, 34 cumhuriyet altın, 10 çeyrek altının yanı sıra 8 burma bilezik ile kaçmayı başaran hırsızlar emniyet güçlerinden kaçamadı. 

 Kayseri Emniyet Müdürlüğü'nün yürütmüş olduğu çalışmalar neticesinde soyguna dahil olan 6 sanık takibe alındı. Ev ve işyerlerine yapılan eş zamanlı operasyonlar neticesinde bir çok şarjör, silah ve bıçaklar yakalandı. Kayseri 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada tüm sanıkların hazır bulunduğu görüldü. İki sanık haklarında yapılan suçlamaların haklı olduğunu itiraf etti. Mağdur F.G. ise "Gecenin bir vaktinde kapı çaldı. Kapıyı açtığımda hakkınızda şikayet var diyerek beni yaka paça yere serdiler. Ellerimi plastik kelepçe ile bağlayıp arama yaptıklarını söylediler. Sanıklardan 3'ü benim öz yeğenimdir. Hepsinden şikayetçiyim." dedi. Nitelikli yağma ve gasp suçlarından yargılanan sanıkların duruşması nisan ayına ertelendi.