Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Özgür Özel şu açıklamalarda bulundu:

“Bir köyde bir amca ‘emekli maaşları çok yüksek düşürün’ dedi diye bir milyon amcayı çıldırtmanın manası var mı? Amcanın geliri olabilir, kendi evi geliri olabilir. Bir amca dedi diye bin amca ile alay edilir mi?”

"Hülya Nergis AK Parti Kayseri Milletvekilidir. Bir köyde bir amcaya denk gelmiş. Amca demiş ki ona Kayseri basını tartıştı, nasıl olur böyle bir laf diye!’ Maaşlarımız çık yüksek kızım bizim maaşları düşürün’ demiş. Bir amca der, bir amca dedi diye, bir milyon amcayı çıldırtmanın bir manası var mı? Amcanın geliri vardır olur, çok ucuz bir yerde kendi evinde yaşıyordur, bir harcaması yoktur. Bilinmez. Bir amca dedi diye bin amcayla alay etmenin yeri var mı? Bir de tweet atmışsın!Ayrıca siz ne kadar koptunuz bilmiyorum, ama şöyle bir gerçekliği var. O amca geçmişte sana oy verdiyse sonrada siz onlara bunları yaşattıysanız. Bütün emeklilerle birlikte amcanın hali buysa, Anadolu’nun öyle bir feraseti var ki, bir kadın milletvekili kalkmış köyüne kadar gelmiş, ayağına kadar gelmiş o amcalar genelde elim kırılaydı da sana oy vermeydim kızım git buradan demez de, aynen böyle söyler. ‘Kızım bizim maaşımız çok, siz kesin bizden verin zenginlere’ dediyse. Sen o mektubu okuyamamışsın. Okuturlar. Amca veya o amca değilse, binlerce, milyonlarca amca sana okuyamadığın o mektubu seçim sandığında okutur kardeşim” şeklinde konuştu. 

Hülya Nergis ne demişti?

AK Parti Kayseri Milletvekili Hülya Nergis Atcı, 'Emekliler daha az maaş istiyor' paylaşımında bulundu.

AK Parti Kayseri Milletvekili Hülya Nergis Atcı’nın sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım, dikkat çekti. Kayseri’nin Melikgazi ilçesine bağlı Güzelköy Mahalle ziyaretinde bulunan Atcı, burada yaşlı bir erkek ve bir kadınla çektirdiği fotoğrafı paylaştı. Fotoğrafla birlikte Atcı, “Güzelköy’lü amcam, ‘Emekli maaşları yüksek, yaşlılara daha az verin’ diyor. Güzel yurdumun güzel insanları var. Herkese hayırlı haftalar diliyorum” mesajını da paylaştı.