Sosyal medya gündemine bomba gibi düşen, kardeş katli videosunun kahramanı Abdulkhaleq Abdulqader Ali ve DEAŞ üyesi olan diğer 9 sanık hakim karşısına çıktı.

Sosyal medyada dolaşan görüntülere göre, DEAŞ militanı olan Abdulkhaleq Abdulqader Ali kameralar kayıtta olduğu sırada kardeşini katletti. Öz kardeşinin kafasına tabanca ile ateş açan Abdulkhaleq Abdulqader Ali dışındaki Irak kökenli Yusuf Mustafa, Şehab el Bekir, Raad el Bekir, Mohamad İbrahim, Yaseen Albake, Mahmud Şiholiyye, Abdulrahman Yakup, Sabir Kurdi, Mohammed İbrahim, Yaseen Yaseen ve Mohammed Khurais adlı sanıklarda DEAŞ terör örgütü üyesi olmaları suçundan yargılanmak üzere adliyeye sevk edildiler.

Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesi salonunda gerçekleşen duruşmada sanık Abdulkhaleq Abdulqader Ali, öz kardeşi olan Abdulkadir Abdurrahman’ı öldürmediğini iddia etti. Abdulkhaleq Abdulqader Ali yeminli tercüman eşliğinde vermiş olduğu ifade de şunları kaydetti: “Ben Irak’da yaşayan bir öğretmendim. DEAŞ terör örgütünden kaçarak Türkiye topraklarına geldim. Öncelikle Kırşehir’de konakladım ardından Kayseri’ye yerleştim. Benim DEAŞ terör örgütü ile hiçbir bağlantım yoktur. DEAŞ terör örgütü iki kardeşimi katletti. Görüntülerde polis memuru olan kardeşime ateş açan kişi ben değilim, benim 76 yaşında ki ağabeyimdir.” Sanıklardan bir diğeri olan Mohomad İbrahim ise “Eşim Musul’da kanser tedavisi görüyor. Tedavisi için gerekli olan ilacı temin etmek amacı ile DEAŞ terör örgütünden para aldım” dedi. Diğer sanıklar ise suçlamaları reddederek haklarında beraat kararı çıkarılmasını talep ettiler.