Kayseri’de Mehmet Dik, 4 yıldır evli olduğu 27 yaşındaki eşi Gizem Vurak Dik’i tabanca ile başından vurdu. Eşi ölsün diye başında bekledikten sonra polisi arayarak ihbarda bulundu. Polis gelmeden önce olay yerini terk eden Mehmet Dik için arama çalışmaları başlatıldı.

Kayseri’nin Melikgazi ilçesine bağlı Tavlusun Mahallesi Atatürk Caddesi Vahit Apartmanı’nda kadın cinayeti işlendi. Klima tamircisi olarak çalıştığı belirlenen Mehmet Dik, dört yıllık eşi çocuğunun annesi Gizem Vurak Dik’i öldürdü. Vahit Apartmanı’ndaki üçüncü kattaki evlerinde yaşayan Dik ailesi arasında uzun süredir sorunlar olduğu öğrenildi. 32 yaşındaki Mehmet Dik ve 27 yaşındaki Gizem Vural Dik, 4 yıl önce anlaşarak evlenmişti. Bir çocukları bulunan çiftin maddi zorluklar yaşadığı öğrenildi. Saat 13.30 sularında meydana gelen cinayet olayından önce çiftin şiddetli bir tartışma yaşadığı komşuları tarafından aktarıldı. Tamirci olan Mehmet Dik, ruhsatsız tabancası ile dört yıllık eşini vurdu. Gizem Vural Dik, ölsün diye başında bekleyen Mehmet Dik akabinde de polisi aradı. Polis İmdat Hattı’nı arayan Mehmet Dik, ‘’Eşimi vurdum, olay yerine gelin’’ dedi. İmdat Hattındaki polis memuruna evinin adresini de veren Mehmet Dik, soğukkanlılığı ile şaşkınlık yarattı.

Eşini vurduğunu itiraf eden Mehmet Dik’in ihbarı sonucu Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube ekipleri olay yerine intikal etti. Polis ekipleri eve çilingir yardımı ile girdi. Lakin, Vahit Apartmanı 3’üncü kattaki Dik ailesinin yaşadığı evde Gizem Vural Dik’in kanlar içerisindeki bedeninden başka kimse yoktu. Mehmet Dik’in olay yerinden kaçtığını belirleyen polis ekipleri hemen çevrede arama çalışmalarına başladı. Mehmet Dik’in otomobili olay yerinden yaklaşık 15 kilometre uzaklıkta bulunan Esenyurt Mahallesi Çeçenistan Park girişinde bulundu. Parkta terk edilen otomobil inceleme altına alındı. Mehmet Dik içinse arama emri çıkartıldı. Başından vurularak öldürülen Gizem Vural Dik’in cansız bedeni ise Kayseri Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.