DEAŞ’a katılmak istediğini ve bunun için eşine Suriye’ye gitmeleri gerektiğini söyleyen vahşi koca karısından ‘asla’ yanıtını alınca defalarca bıçakladı. Ölü taklidi yaparak kurtulan Hanım K. yaşadığı kabusu aylar sonra ilk defa anlattı. Hanım K. , ‘’ İnsan kurban keserken kımıldamasın diye hayvanı tutar ya, bacakları ile üstüme çömelmiş, çırpınmayayım diye sıkı sıkı tutmuştu…’’ diyerek yaşadığı korkunç olayı anlattı.

İddialara göre Şanlıurfa’da 4 çocuk annesi olan Hanım K. kocası Ahmet K.’nın DEAŞ’e katılmak istediğini bu yüzden eşine de baskı kurduğunu ifade edildi. Hanım K. eşinin daha önce de DEAŞ’a gittiğini i2 aydan uzun bir süre onlarla kaldığını açıkladı. Daha sonra geri dönen Ahmet K. eşine onları da götürmek istediğini ‘’ ev, araba, lüks bir hayat, ne isterse hepsinin olacağını‘’ söyleyerek karısını ikna etmek istedi. Hanım K. ise ‘ölürüm de gitmem’ dediğim için beni öldürmeye çalıştı dedi.

37 yaşında ki 4 çocuk annesi Hanım K. yaşadığı korkunç olayı şöyle anlattı: ‘’ Saat 12’ydi. Çocukları bekliyordum okuldan gelmek üzerelerdi. Beni yatak odasına çağırdı. O sırada telefonum çaldı. Almak için eğildiğim sırada ilk darbeyi boğazıma vurdu, kaçmaya çalıştım. Yatak odasının kapısına kadar gelebildim. Sonra aklıma çocuklarım geldi. Ölürsem onlar ortada kalacak kimseleri olmayacak diye düşündüm. Darbeler yüzüme, kollarıma, karnıma, göğsüme gelmeye devam ediyordu. Ölü numarası yaptım.  Nefes bile almadım. Ölü numarası yapmasaydım beni öldürmeden bırakmayacaktı. Gözlerimi kapattım nefes bile almadım. Oda bir müddet sonra uzaklaştı…’’ dedi.  Daha sonra hiç bir şey olmamış gibi eşini bırakıp abdest alan ve süslenerek dışarı çıkan cani koca evi terk etti. Yaralı kadın ise can havliyle sürünerek komşunun kapısına kadar gidip zillerine bastı. Sonrasını hatırlamayan Hanım K. ‘psikolojim bozuldu erkek kardeşimle bile kapalı alanda uzun süre kalamıyorum, ne yapacağım bilmiyorum’ dedi.