Öğrenciler, Kasım ayının gelmesiyle birlikte tatil heyecanı yaşamaya başladı. Peki, okullar ne zaman tatil olacak? Okul ara dönem tatili ne zaman sona erecek? Ara dönem tatili kaç gün sürecek? İşte, okullar ne zaman tatil olacak 2019 sorusuna dair detaylar…

 2019-2020 eğitim ve öğretim dönemi her yıl olduğu gibi Eylül ayında başladı. İlkokul, ortaokul ve lise öğrencileri eğitimlerine devam etmek için kesintisiz olarak okullarına gitti. Yıllık takvime göre okullar iki dönemde eğitim veriyor. Ocak ayı öncesinde ilk ara dönem tatili başlıyor. 2019 okullar ne zaman tatil olacak sorusunun yanıtı hem öğrenciler hem de veliler tarafından bir süredir merakla bekleniyordu. Milli Eğitim Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre okulların ara dönem tatil tarihi belirlendi.

 Buna göre, öğrenciler ve eğitimciler için birinci yarıyıl tatili 18 Kasım’da başlayacak. Tatil, 22 Kasım Cuma gününe kadar devam edecek.Hafta sonu tatili ile birleştirileceği için toplamda 7 gün sürecek. Yani, 18 Kasım haftası boyunca eğitime ara verilecek. Veliler tarafından birinci yarıyıl tatili ile yarıyıl tatili çoğu zaman birbirine karıştırılıyor. Lakin, yeni bir uygulama olan birinci yarı yıl tatili öğrencilerin eğitimlerine daha iyi konsantre olması amacı ile uygulanıyor.

 Eğitime kısa bir mola verilerek, motivasyonun arttırılması amaçlanıyor. 2019-2020 eğitim yılı yarı yıl tatili ise 20 Ocak’ta başlayacak ve 31 Ocak’ta sona erecek. Hafta sonu tatili ile birlikte toplamda 16 gün sürecek olan yarıyıl tatilinde öğrenciler karne heyecanı da yaşayacak. Öğrenciler, 3 Şubat’ta eğitimlerine devam etmek için okula gidecekler. İkinci dönem yarıyıl tatiliyse 6 Nisan’dan 10 Nisan’a kadar sürecek. Hafta sonu tatiliyle toplamda 9 gün olacak. 13 Nisan’da eğitim dönemi başlayacak ve 19 Haziran’a kadar devam edecek.

MEB TAKVİMİ

İLK ARA TATİL NE ZAMAN?

İlk ara tatil 18-22 Kasım tarihlerine denk gelecek.

1. DÖNEM NE ZAMAN BİTECEK?

1. dönem 17 Ocak 2020 tarihinde sona erecek. İkinci dönem 3 Şubat 2020 tarihinde başlayacak.

İKİNCİ ARA TATİL NE ZAMAN?

İkinci ara tatil 6-10 Nisan 2020 arasında yaşanacak. 13 Nisan 2020'de ikinci dönem başlayacak.

2020 YAZ TATİLİ NE ZAMAN?

19 Haziran 2020 tarihinde tamamlanarak 11 haftalık yaz tatili başlayacak.

ARA TATİL ÖNCESİ ÖĞRENCİLER KARNE ALACAK MI?

2019 Ara tatil başlangıcı için Milli Eğitim Bakanlığı tarih verdi. Hafta sonuyla birlikte toplamda 9 gün tatil yapacak öğrenciler ara tatilde karne almayacak.