Türkiye'de korona virüsünün tespit edilmesinin ardından okulların 3 hafta boyunca tatil olmasına karar verildi. Peki, öğretmenler ve akademisyenler de tatilden yararlanacak mı? Öğrencilere verilmesi planlanan uzaktan eğitim nasıl olacak? İşte detaylar...

 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın önderliğinde ''Korona Virüsü Toplantısı'' yapıldı. Sözcü İbrahim Kalın tarafından ilk, orta ve lise düzeyindeki okulların 16 Mart'tan itibaren 3 hafta boyunca tatil olacağı açıklandı. ÖSYM'de üniversitelerdeki eğitime ara verileceğini duyurdu. Yurt genelinde korona virüsünden dolayı yaşanan endişe ve korkular da artmaya başladı. Öğrencilere verilen 3 haftalık tatilin öğretmen ve akademisyenler içinde geçerli olup olmayacağı merak konusu oldu.

 MEB tarafından tatilin tüm eğitim personelini kapsadığı kamuoyuna açıklandı. Buna göre öğretmenler, okul idarecileri, okullardaki hizmetli personeller de 16 Mart'tan sonra çalışmak zorunda kalmayacak. 3 Haftalık tatil döneminin uzatılma ihtimali de bulunuyor. Korona virüsünün yayılma hızına bağlı olarak tatil süreleri yeniden masaya yatırılacak. Öte yandan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından korona virüsünün sıcağa karşı dayanıklı olmadığı açıklanmıştı. Yaz aylarında okullarda eğitime devam edilmesi bekleniyor. MEB tarafından şimdiden akademik takvim düzenlemeleri yapılmaya başlandı. Bir diğer seçenek olarak uzaktan eğitim yolu tercih edilebilir. Öğrenciler, internet aracılığı ile evlerinden derslerini takip etme fırsatı yakalayabilecek.

 Bu seferde öğretmen ve akademisyenlerin çalışması gerekeceği için bu yöntemin kullanılması beklenmiyor. Lakin, vatandaşların her duruma karşı hazırlıklı olması yetkililer tarafından isteniyor. Üniversiteler de sınav takvimlerini yeniden düzenlemek için harekete geçti. ÖSYM'nin belirleyeceği süreçte sınavların bir haftaya yayılması bekleniyor. Öğrenciler ve eğitimciler için dezenfakte edilmiş ortamlarda sınavlar gerçekleştirilecek. 

Milli Eğitim Bakanı öğretmenlerin okulda olmayacaklar yönünde açıklama getirdi!

YÖK SON DAKİKA HABERİNE GÖRE: