Türkiye İstatistik Kurumu'nun yarın saat 10'da duyuracağı mayıs ayı enflasyon rakamları öncesinde ocak, şubat, mart, nisan ayı enflasyon verileri baz alınarak yılın ilk dört ayındaki enflasyon verisi ile hesaplamalar gerçekleştiriliyor. Yılın ilk dört ayındaki enflasyon farkı yüzde 18,70 olarak belirlenirken, mayıs ve haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından bu oranın yükselmesi bekleniyor. Bu çerçevede, farklı meslek gruplarındaki memurlar da mayıs ve haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından temmuz ayının ilk günlerinde maaşlara hangi oranda zam yapılacağı ve yeni maaşların kaç TL olacağı ile ilgili araştırmalar gerçekleştiriyorlar.

Öğretmen Maaş Zammı 2024 Temmuz

Temmuz ayında milyonlarca öğretmenin maaşına hangi oranda zam yapılacağı ile ilgili henüz açıklama gelmedi ancak ocak, şubat, mart ve nisan ayı enflasyon verileri baz alınarak gerçekleşen hesaplamalara göre yılın ilk dört ayındaki enflasyon farkı yüzde 18,70 olarak belirlenirken, mayıs ve haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından bu oranın yüzde 20 ile 25 aralığında yer alacağı tahmin ediliyor. Bu çerçevede, öğretmen maaşlarında da yüzde 20 ile 25 aralığında artış hayata geçebilir. Böylece ocak ayında 1/4 derecedeki uzman öğretmenin maaşı gerçekleşen artış neticesinde 44.085 TL seviyesine yükselirken, temmuz ayında memur maaşlarında yüzde 20 ile 25 oranında artışa gidilmesi durumunda 1/4 derecedeki uzman öğretmenin maaşı 50.000 TL ile 55.000 TL aralığında yer alabilir.

Hesap Makinesi Gorseli 2 3

Memur Zammı Ne Zaman Açıklanacak?

Memur maaşlarının yüzde 20 ile 25 aralığında artacağına dair haziran ayının ilk günlerinde tahminler bulunurken, memur maaş zammının ne zaman açıklanacağı da merak edilen konular arasında yer alıyor. Memur maaş zamları için nihai tablo haziran ayı enflasyon rakamlarının temmuz ayının ilk günlerinde Türkiye İstatistik Kurumu tarafından duyurulması ile ortaya çıkacak. Bu çerçevede, milyonlarca memur ve emekli de haziran ayı enflasyon rakamlarına ilişkin Türkiye İstatistik Kurumu'nun temmuz ayının ilk günlerinde yapacağı açıklamaları yakından takip edecekler. Emekli ve memurların yanı sıra sosyal yardım ödemelerinden yararlanan vatandaşlar da enflasyon verilerini merakla bekliyorlar.

Editör: Ali Ölmez