ATA İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Sinan Oğan seçim güvenliği gündemi için Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ardından Memleket Partisi Genel Başkanı ve cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’yi de ziyaret etti.

İki cumhurbaşkanı adayı görüşmelerinin ardından basın açıklaması yaptı. Oğan şu ifadeleri kullandı; “Bundan sonra eğer seçim güvenliği eğer kendisi ilgilendiriyorsa, bu konuda bir iş birliğine açıksa Sayın Erdoğan’dan da randevu talep edeceğiz. Bizim bu konuda çok ciddi endişelerimiz var. Türkiye’deki 20 yıllık iktidarın bir seçim daha kazanması için herhangi bir şartın olduğu kanaatinde değiliz.

Bu iktidarın elinde bir tek avantajlı durum var; o da sandıklarda ve biraz sonra sıralayacağım başlıklarda iktidarın elinde bir avantaj olması. Bir milyondan fazla normal istatistiksel dağılımın dışında gözüken bir seçmen sayısı söz konusu. Son 5 sene içerisinde 3,5 milyon seçmen kayda girmesi gerekirken 4 milyon 800 küsür bin seçmen var. Deprem bölgesinden ciddi endişe duyuyoruz, 3 milyon civarında vatandaşımız o bölgesi terk etmişken sadece 450 bini kayıt yaptırabilmiştir. Geriye kalan vatandaşlarımızın nerede, nasıl oy kullanacağı muammadır.”

Muharrem İnce de daha önce sandık güvenliği konusunda defalarca muhalefete iş birliği çağrısı yaptığını belirterek şu ifadeleri kullandı;  “Sinan Oğan’ın kaygılarına katılıyorum. Gerek seçmen listeleri ile gerek sandık güvenliği ile ilgili bütün kaygılarının altına imzamı atıyorum. Biz Memleket Partisi olarak yasa gereği sandık kuruluna gözlemci veremiyoruz. Çünkü ilk kez seçime giriyoruz, biz ancak müşahit bulundurabiliyoruz. CHP’ye İYİ Parti’ye tekrar sesleniyorum; eksik olduğunuz yerler varsa gelin Memleket Partililere sizin adınıza oralarda otursunlar, yeter ki sandıkların güvenliğini sağlayalım. Hala iş birliği yapabiliriz. 2018 seçimlerinde 12 bin 843 sandığa hiç gözlemci konulmadığını, 20 binin üzerinde sandıktan sıfır oy alındığını hepimiz biliyoruz. 20 bin sandık demek 6 milyon oy demektir. Hala zaman geçmiş demek değildir. Biz 200 bin sandığın 50 binini korumaya talibiz.”