Samsun’da Cumhuriyet Savcısı Ahmet İlyas Tolar, üniversite öğrencisi olan nişanlısıyla tartıştı, telefonlarına cevap alamayan savcı Ahmet İlyas Tolar’da genç kızın kaldığı yurdu bastı.

3 Mart Cumartesi saat 03:00 sıralarında meydana gelen olayda 2016 yılında ki karar name ile Erzurum Cumhuriyet Savcı adaylığından Samsun Cumhuriyet Savcılığı görevine atanan Ahmet İlyas Tolar savcılık görevini kız arkadaşının yurdunu basarak kullandı. Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi 3’üncü sınıf olduğu öğrenilen nişanlısı ile tartıştı. Savcı olan nişanlısının telefonlarına cevap vermeyen genç kız nişanlısını çok kızdırdı. Sabaha karşı kızın kaldığı yurda giden Ahmet İlyas Tolar nişanlısı ile görüşmek istediğini belirtti. Yurt görevlileri bunun mümkün olmadığını görüşmek için daha uygun bir saatte gelmesi gerektiğini söyledi. Yurt görevlilerini ikna edemeyen Ahmet İlyas Tolar bu duruma sinirlendi ve iddialara göre ‘’ Ben savcıyı, çağırın gelsin’’ diye yurt görevlilerine bağırdı. Daha sonra görevliler genç kızın odasına gidip durumu belirterek savcının görüşmek istediğini kıza iletti fakat kız ‘’ Ben böyle birini tanımıyorum’’ diyerek aşağı inmedi.

Nişanlısının söylediklerini ileten yurt görevlilerinin iddialarına göre savcı daha çok sinirlendi ve kendine hakim olmakta güçlük çekince araya polislerin girdiğini belirtti. Ahmet İlyas Tolar kendisinin nişanlısının odasına gitmek istediğini ve yurdun güvenlik kameralarını istettiği belirtildi. Polislerin araya girmesi ile nişanlısı ile görüşemeden yurttan ayrılan savcıya Samsun Kredi Yurtlar Bölge Müdürlüğü tarafından tutanak tutuldu.