Sivas’ın Zara İlçesinde Kaybolan İbrahim Korkmaz, Sağ Salim Bulundu Sivas’ın Zara İlçesinde Kaybolan İbrahim Korkmaz, Sağ Salim Bulundu

Niğde Valisi Cahit Çelik, Akkaya Barajı'nda izciler ve kuş fotoğrafçılarıyla birlikte farklı kuş türlerini gözlemledi. Vali Çelik, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Uslu, Gençlik ve Spor İl Müdürü İlker Ötgünlü, çocuk izciler ve fotoğrafçılarla birlikte Akkaya Barajı'nda kuş gözlemi yaptı.

Niğde Valisi Akkaya Barajı'nda Gözlemlerde Bulundu

Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi ve yaban hayatı uzmanı Prof. Dr. Ahmet Karataş, kuşlar hakkında bilgi verirken, Vali Çelik de yaptığı açıklamada, Akkaya Barajı'nda Türkiye'de tespit edilen 500 kuş türünden 225'inin yaşadığını belirtti. Göçmen kuşların önemli durak noktalarından biri olan Akkaya Barajı'nda, Uluslararası Doğa Koruma Birliği'nin kırmızı listesinde yer alan elmabaş ördek, dik kuyruk gibi türlerin bulunduğunu vurguladı.

Çelik, Niğde'nin doğal güzelliklerine dikkat çekerek, çocukların doğayla bütünleşmesi için Emli Vadisi'nde bir kamp merkezi yapmayı planladığını ve çocukların doğayı tanıması ve memleketin potansiyelini keşfetmesini hedeflediklerini ifade etti.