Nevşehir İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, Trafik Haftası dolayısıyla sürücülere sıradışı bir jest yaptı. Trafik kurallarına uyumun önemine dikkat çekmek ve sürücülerin bilinçlenmesine katkıda bulunmak amacıyla ceza yerine çikolata ve şeker ikram edildi.

Nevşehir İl Emniyet Müdürlüğü Sürücülere Şeker İkram Etti

Uygulama noktasında durdurulan sürücülere trafik polisleri tarafından öncelikle trafik kuralları ve güvenli sürüş konusunda bilgilendirme yapıldı. Bilgilendirme sonrasında sürücülere sürpriz bir şekilde şeker ve çikolata ikram edilerek hoş bir jest yapıldı. Sürücüler, bu beklenmedik jest karşısında memnuniyetlerini dile getirirken, trafik ekiplerinin bu tür etkinliklerle sürücüleri bilgilendirme ve bilinçlendirme çabalarını takdirle karşıladıklarını ifade ettiler.

Nevşehir İl Emniyet Müdürlüğü personeli, Trafik Haftası'nın önemine vurgu yaparak, sürücülerin trafik kurallarına uyması ve güvenli sürüş alışkanlıkları edinmesinin trafik kazalarını azaltmada kritik bir rol oynadığını belirtti. Bu tür uygulamaların sürücülerin trafik kurallarına olan duyarlılığını artırarak trafik bilincini geliştirmeye katkı sağladığını da vurguladılar.