Necip Fazıl Kısakürek, ölümünün 41. yıl dönümünde Talas Belediyesi tarafından düzenlenen “Her Yönüyle Necip Fazıl Kısakürek Sergisi” ile anıldı. Sergide, üstadın eserleri, hayatını anlatan fotoğraflar ve hatıralar, ayrıca Büyük Doğu Dergisi’nin orijinal sayıları yer aldı.

Talas Belediyesi Necip Fazıl Kısakürek'i Sergiyle Andı

Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, gençlerle birlikte Kültür Merkezi ve 7/24 Kütüphane'deki sergiyi gezerek, Necip Fazıl’ı anmak ve anlamak amacında olduklarını belirtti. Başkan Yalçın, “Üstad Necip Fazıl Kısakürek’in ölümünün 41. yıl dönümünde, fotoğrafları ve eserleriyle dolu bir sergi açtık. Kendisini bir kez daha rahmetle anıyorum” dedi. Ayrıca, sergiye ilgi gösteren gençlere ve Kayseri Eğitim Kültür Vakfı’na teşekkür etti.

Kayseri Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı Mustafa Tekelioğlu, Necip Fazıl’ın yaşadığı asrın dehası olduğunu belirterek, “Onu anlamak için okumak, idrak etmek ve tefekkür etmek gerekiyor” dedi. Necip Fazıl’ın medeniyetin inşası için büyük riskler aldığını ve onu anlamadan aydın olmanın mümkün olmadığını vurguladı.

Sergide, Necip Fazıl Kısakürek’in gençliğe hitabesi, kronolojik fotoğrafları ve Başkan Yalçın’ın kütüphanesindeki imzalı ilk baskı kitapları da sergilendi. "Her Yönüyle Necip Fazıl Kısakürek Sergisi" 26 Mayıs Pazar akşamına kadar ücretsiz olarak ziyaret edilebilecek.

Editör: Osman Baytekin