Önceki hafta aile destek paketi ile yaşlı ve engelli aylıklarının sağlanmasının ardından bu hafta itibariyle evde bakım maaşı ödemelerinden yararlanan vatandaşlar bakanlık tarafından yapılacak açıklamaları merakla bekliyorlar. Evde bakım maaşı ödemelerinin bugün ya da birkaç gün içerisinde yurt çapındaki vatandaşların hesaplarına yatırılacağına ilişkin tahminler bulunurken, farklı destek programlarından yararlanan vatandaşlar da mayıs ayı ödemeleri ile ilgili araştırmalar gerçekleştiriyorlar. Bu çerçevede, düşük gelirli hanelerde bulunan öğrencilerin eğitim hayatlarında destek olabilmek ve ailelerin maddi yüklerini hafifletebilmek için hayata geçirilen sosyal ve ekonomik destek ödemesinin ne zaman sağlanacağı ve SED yardımı çerçevesinde ne kadar ödeme yapılacağı merak edilen konular arasında yer alıyor.

SED Yardımı Ne Zaman Verilecek?

Mayıs ayında aile destek paketi ile yaşlı ve engelli aylıkları yurt çapındaki vatandaşların hesaplarına yatırılırken, sosyal ve ekonomik destek ödemesinin de birkaç gün içerisinde verilmesi bekleniyor. Sosyal ve ekonomik destek ödemesinden yararlanan vatandaşlar önceki aylardaki ödeme tarihlerini dikkate alarak tahminler yürütüyorlar. Sosyal ve ekonomik destek ödemesi genellikle ayın 15'i ile 20’si arasında verildiği için 15-20 Mayıs tarihleri arasında sosyal ve ekonomik destek ödemesinin sağlanması halinde bakanlığın resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden duyuru metinleri yayınlanacak.

Turk Lirasi Sosyal Yardim

SED Yardımı Ne Kadar?

Sosyal ve ekonomik destek ödemesi çerçevesinde dar gelirli hanelere ortalama 5330 TL ödeme yapılırken, yükseköğrenimde okuyan çocuk için ise 6505 TL veriliyor. Mayıs ayında da destek ödemeleri vatandaşlara iletilecek. Söz konusu destekler için bekleyiş sürerken, sosyal yardımların önümüzdeki süreçlerde hangi oranda zamlanacağı merak edilen konular arasında yer alıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ocak ayında evde bakım maaşına, yaşlı ve engelli alacaklarına, sosyal ve ekonomik destek ödemesine memur maaş katsayısına göre zam yapmış ve destek ödemeleri yüzde 50'ye yakın oranda yükselmişti. Bu çerçevede, temmuz ayında da sosyal yardımlara memur maaş katsayısına göre zam yapılacak. Memur maaşlarının yüzde 20 ile 25 aralığında artacağına dair tahminler bulunduğu için sosyal ve ekonomik destek ödemesinde de yüzde 20 ile 25 aralığında artış hayata geçirebilir.

Editör: Ali Ölmez