Niğde Sosyal Güvenlik İl Müdürü Nail Van, 13-19 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Sosyal Güvenlik Haftası dolayısıyla yaptığı açıklamada, sosyal güvenliğin bireyleri hastalık, yaşlılık, işsizlik ve kaza gibi risklere karşı koruyan önemli bir sistem olduğunu vurguladı. Van, SGK tarafından yürütülen sosyal güvenlik sisteminin sağlık, emeklilik, işsizlik ve kaza gibi çeşitli dalları kapsadığını belirtti.

Niğde Sosyal Güvenlik İl Müdürü Sosal Güvenlik Haftası'nda Açıklama Yaptı

Sosyal Güvenlik Haftası'nın, toplumda sosyal güvenlik bilincinin artırılması için önemli bir fırsat olduğunu dile getiren Nail Van, çeşitli etkinliklerin düzenleneceğini ve vatandaşlara sosyal güvenlik sistemi hakkında bilgi verileceğini ifade etti. Van, hafta boyunca SGK'nın il ve merkez müdürlüklerinde bilgilendirme stantları kurulacağını ve basın-yayın çalışmalarıyla toplumda farkındalık oluşturulmasının hedeflendiğini belirtti.

Ayrıca, Türkiye'nin genel sağlık sigortası kapsamının yüzde 99,3'e ulaştığını vurgulayan Van, salgın döneminde bu sistemin ülkeye sağlamlık kazandığını dile getirdi. Van, aynı zamanda kayıt dışı istihdamla mücadelede önemli adımlar atıldığını ve bu konuda toplumun bilinçlendirilmesinin önemli olduğunu vurguladı.

Sosyal Güvenlik Haftası etkinliklerine katılma çağrısında bulunan Nail Van, vatandaşların sosyal güvenlik sistemi hakkında bilgi sahibi olmalarını ve bu konuda farkındalık oluşturulmasına destek vermelerini istedi.

Editör: Osman Baytekin