Kayseri Büyükşehir Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı çerçevesinde anlamlı bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. Besime Özderici İlkokulu 4’üncü sınıf öğrencisi 10 yaşındaki Okyanus Atik, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı koltuğuna temsilen oturdu.

Etkinliğe; Melikgazi İlçe Milli Eğitim Müdürü Hacı Kaya, okul müdürü Ender Onur Armağan, öğretmenler ve öğrenciler ile Kayseri Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ahmet Bostancı ve Genel Sekreter Yardımcısı Mücahid Soyak katıldı.

Başkan Vekili Ahmet Bostancı, konuşmasında Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 105. kuruluş yıl dönümünü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlayarak, “Bu özel günü bizlere armağan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını rahmetle anıyor, kahraman gazilerimize şükranlarımızı sunuyorum” dedi.

Konuşmasının ardından başkanlık koltuğunu sembolik olarak devralan minik öğrenci Okyanus Atik, 23 Nisan’ın sadece bir bayram değil, çocuklara verilen değerin ve duyulan güvenin en güzel göstergesi olduğunu vurguladı.

Atik, “Biz çocuklar doğayla dost, güvenli, temiz, eğitime ve sanata önem veren şehirlerde yaşamak istiyoruz. Şehirler sadece binalarla değil, mutlu insanlarla güzeldir. Çocuk dostu şehirler inşa etme çabanız bizlere umut veriyor” ifadelerini kullandı.

Ayrıca okul bahçesinde ders aralarında vakit geçirdikleri alanın güvenli bir oyun alanına dönüştürülmesini talep eden Atik’in isteği, Başkan Vekili Bostancı tarafından olumlu karşılandı. Genel Sekreter Yardımcısı Soyak’a konuyla ilgili talimat verildi.

Etkinlikte, Okyanus Atik ve diğer öğrencilere çeşitli hediyeler takdim edilirken, Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan “Zenginlikler Şehri Kayseri” tanıtım videosu da katılımcılarla paylaşıldı. Minik Başkan Atik, konuşmasının sonunda tüm şehit ve gazileri anarak, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı.