Bankalar, emeklilere yönelik maaş promosyonlarını güncellemeye başladılar. Bu güncellemeler, hem kamu bankalarını hem de özel bankaları kapsıyor. Art arda yapılan ek ödemeler ve maaş iyileştirmelerinin ardından bankalar, emekli müşteri kitlesini korumak ve hatta artırmak amacıyla maaş promosyon tutarlarını yeniliyor.

Emekli Maaş Promosyonlarında Rekabet Hız Kesmiyor

Emeklilere yönelik maaş promosyonlarında büyük bir hareketlilik yaşanıyor. Bankalar, emeklileri çekmek ve müşteri kitlesini genişletmek için maaş promosyonlarını güncelliyorlar. Hem kamu bankaları hem de özel bankalar, bu güncellemelerle emekli maaş promosyonlarını artırarak rekabeti kızıştırıyor. Bu güncellemeler emeklilere ek gelir sağlarken, kamu bankaları emekli maaş promosyonlarını 8 bin TL ile 12 bin TL arasına yükseltti. Cumhurbaşkanının konuya ilişkin açıklamaları sonrasında ise özel bankalar da promosyon ödemelerini artırma yoluna gitti. Bu gelişmeler, emekliler arasında memnuniyetle karşılanıyor.

Kamu Bankası'ndan Konut Almak İsteyenlere Müjde! Çok Düşük Faiz Oranıyla Konut Kredisi Veriyor Kamu Bankası'ndan Konut Almak İsteyenlere Müjde! Çok Düşük Faiz Oranıyla Konut Kredisi Veriyor

TEB Güncel Promosyon Ne Kadar?

TEB bankasının 2024 emekli promosyon ödemeleri şu şekildedir:

  • 0 - 10.000 TL arası maaş alanlar için 5.000 TL nakit promosyon,
  • 10.000 TL - 15.000 TL arası maaş alanlar için 8.000 TL nakit promosyon,
  • 15.000 TL - 20.000 TL arası maaş alanlar için 10.000 TL nakit promosyon,
  • 20.000 TL ve üzeri maaş alanlar için ise 12.000 TL nakit promosyon ödenecektir.

12.000 Tl'lik Nakit Müjdesi Duyuruldu

Emeklilik Başvurularında Banka Tercihi

SGK ve Bağkur'dan emekli olacaklar, e-Devlet veya SGK Müdürlükleri aracılığıyla imzaladıkları Tahsis Talep ve Beyan Taahhüt Belgesi'nde banka tercihini "Türk Ekonomi Bankası" olarak belirlemeleri gerekiyor. Emekli Sandığı'ndan emekli olacaklar ise çalıştıkları kuruma iletecekleri emeklilik başvuru dilekçesi ile banka tercihlerini TEB olarak belirlemelidirler. Ayrıca, emekli maaşını TEB'e taşımak isteyenler banka şubesine nüfus cüzdanları ile giderek başvuru yapabilirler.