AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Emrah Karayel, İstanbul’da ikamet eden yakını Nebi Altun’u Develi Belediyesinde Özel Kalem Müdürü olarak işe aldırdı. 

Asaleti tastik olduktan sonra Nebi Altun, İstanbul Sultangazi Belediyesine paralel geçiş yaptı. Gündeme gelen bu olaylar yerel basında yankı uyandırdı. Develi Belediyesi iddialar hakkında açıklamada bulundu.

DEVELİ BELEDİYESİ'NDEN İDDİALARLA İLGİLİ AÇIKLAMA...

Bazı sosyal medya hesaplarında çıkan asılsız haberlerden dolayı bu basın açıklamasının yapılması gereği hasıl olmuştur. Bahsi geçen sosyal medya hesaplarında Kayseri Milletvekilimiz Sayın İsmail Emrah Karayel'in yakınının veya akrabasının belediyemiz özel kalem müdürlüğüne atandığı iddia edilmiştir. Söz konusu iddia gerçeği yansıtmamaktadır. Belediyemiz özel kalem müdürlüğünde veya başka bir biriminde herhangi bir milletvekilimizin yakını ve akrabası görev yapmamaktadır. Belediyemiz ihtiyacına binaen 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu 59. Maddesine istinaden bakanlık atama onayı ile bahsi geçen personel kurumumuzda göreve başlamış ancak beklenen uyum ve performansı sağlayamamış ve kendi isteği ile nakil talebinde bulunmuştur. Bu doğrultuda başka bir kuruma nakli gerçekleştirilmiştir. Tamamen yasalara uygun şekilde yapılan bir tayin işleminin çarpıtılarak kamuoyuna yanlış şekilde yansıtılması kınıyor, bu ve buna benzer çarpıtılmış haberler öncelikle Belediyemizi, Milletvekillerimizi, Partimizi, Cumhur İttifakını karalamayı hedef aldığını belirtmek istiyoruz. Bizler Develi Belediyesi olarak bu tip haberlere itibar etmeden ilçemizin refahı için çalışmaya devam edeceğiz.

Kayseri AK Parti İl Başkanı Şaban Çopuroğlu olayı doğruladı!

Kayseri AK Parti İl Başkanı Şaban Çopuroğlu Kay TV canlı yayına bağlandı. Sunucunun söylenen iddiaların doğru mu sorusuna "İşin doğrusunu söylüyüm, net konuşalım. Kayseri Milletvekili İsmail Emrah Karayel ile telefonda konuştuk, böyle bir şey doğru, burada biz ne anlatacağız onuda bilemiyorum" dedi

Yeniden Refah Partisi Develi İlçe Başkanı Mahmut Kılınç, 'Develi Belediyesi yaptığı basın açıklamasıyla insanların aklıyla alay ediyor'

Belediyeyi eleştiren Yeniden Refah Partisi Develi İlçe Başkanı Mahmut Kılınç, "Develi Belediyesi; 'Bazı sosyal medya hesaplarında çıkan asılsız haberlerden dolayı bu basın açıklamasının yapılması gereği hasıl olmuştur' diyerek olayı yalanlamış yine aynı açıklamada 'bahsi geçen personel kurumumuzda göreve başlamış' diyerek olayı doğrulamış ve bu tezat açıklamasıyla da insanların aklıyla alay etmiştir.

Kılınç, bir televizyon programına canlı telefon bağlantısı ile katılan Ak Parti Kayseri İl Başkanı Şaban Çopuroğlu'nun Develi Belediyesi'ne özel kalem kontenjanından giren ve daha sonra başka yere ataması yapılan Nebi Altun meselesini doğrulamasının ardından "Cumhur İttifakı ve Develi Belediyesine kimlerin zarar verdiği gün gibi aşikardır" ifadelerini kullandı.

Başkan Kılınç açıklamasında "Ak Kayseri İl Başkanı Şaban Çopuroğlu telefon bağlantısı ile katıldığı bir televizyon programında gazetecilerin sorduğu Develi Belediyesi'ne özel kalem kontenjanından giren ve daha sonra başka yere ataması yapılan Nebi Altun meselesini doğrulanmış Cumhur ittifakı ve Develi Belediyesine kimlerin zarar verdiği gün gibi aşikar olmuştur. Develi Belediyesi Nebi Altun meselesini basın açıklamasıyla yalanlamaya çalışmış, aynı açıklamada olayı dil ucuyla doğrulamış sonrada muhalefeti Cumhur ittifakı ve Belediye ye zarar vermekle suçlayarak şark kurnazlığı yapmaya çalışmıştır. Tabir caizse bir ata sözünde olduğu gibi "Yavuz hırsız ev sahibini bastırırmış" misali Başkan Cabbar'da suçlu olduğu meselede haklıyı bastırmaya çalışmıştır. Herşey gün gibi ortadadır bu işe ve bunun gibi işlere göz yuman herkes vebaldedir, bu işin sorumlusu gereğini yapmalı kamuoyunun vicdanını rahatlatmalıdır" dedi.