Elitaş; "Bu süre içerisinde, yirmi yıldan fazla bir süre içerisinde birlikte görev yaptığımız veya belirli dönemler içerisinde bulunduğumuz değerli milletvekili arkadaşlarımın hepsine teşekkürlerimi, şükranlarımı sunuyorum" şeklinde konuştu.

Sözlerine; "Parlamento tarihinde herhâlde en uzun süre grup başkan vekilliği yapan kişi de benim diye tahmin ediyorum. Çünkü Temmuz 2007 tarihinden başladık grup başkan vekilliğine, üç senelik bir aradan sonra tekrar grup başkan vekilliğine döndük" şeklinde devam eden Elitaş “Ben bundan sonra gelmiyorum.” Sözlerini kaydetti.

Elitaş; “Görev süresince belki siyasi partiden arkadaşlarımızın kalbini kırmış olabiliriz, o arkadaşlarımız da bize kendi görevlerini icra edebilmek için, üzerine yüklenen vazifeyi yerine getirebilmek için, sorumluluklarının hakkını verebilmek için çeşitli ağır söylemlerde bulunmuşlardır ama bugüne kadar hiçbir arkadaşımıza incitecek şekilde hakaret etmedim, şahıslarına karşı herhangi bir saldırıda bulunmadım, hiç kin tutmadım; burada konuşulan, burada kalır. “ sözlerini kaydetti.