MHP Kayseri Yönetim Kurulu akşam saatlerinde olağanüstü toplantı düzenleyerek şaşırtıcı kararlar aldı. Partinin ortak kararı olmasına rağmen Kayseri Ticaret Odası yönetiminden istifa etmeyen Hüseyin Mercan konusu masaya yatırıldı. Daha önce kurul üyeleri tarafından uyarılan ve partiden istifası etmesi beklenen Hüseyin Mercan'ın MHP Kayseri Yönetim Kurulu kararı ile ''Parti toplantılarına katılmaması ve parti kurallarına uymaması'' gerekçesi ile partiden kesin olarak ihreç talebi ile disiplin kuruluna sevki edildi.

Parti Yönetim Kurulundan alınan bu karar sonrası gözler Mercan'dan gelecek açıklamaya çevirilirken ilk açıklamayı yerel gazeteye yazılı olarak ileten Yönetim Kurul Üyesi Hüseyin Mercan  bu konuda açıklama yapmayacağını ve parti kurul üyelerinin aldığı kararı saygıyla karşıladığını ifade etti. 

Olağanüstü toplantı da görevden alınan diğer bir isim ise Ömer Gülsoy'un yeğeni Mehmet Gülsoy oldu. MHP Başkanlık Divanında İş dünyasından sorumlu olan Mehmet Gülsoy'un yerine Murat Ekşi'nin getirileceği bilgisi KTO Başkanı Ömer Gülsoy verdi.