Hafta sonu planlama yapmayı düşünen vatandaşlar hava tahminini yakından takip ediyorlar. Bu çerçevede, Meteoroloji Genel Müdürlüğü de geçtiğimiz süreçte olduğu gibi mayıs ayının son günlerine doğru günlük ve haftalık hava tahminleri ile ilgili resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden yaptığı paylaşımlar ve bilgilendirmede bulunuyor. 25 Mayıs 2024 tarihinde beklenen kuvvetli yağışlar ile ilgili de Meteoroloji bilgi verdi.

25 Mayıs 2024 Hava Durumu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre 25 Mayıs 2024 tarihinde hava sıcaklığının iç kesimlerde mevsim normallerinin 2 ile 4 derece altında olması beklenirken, diğer yerlerde ise genellikle mevsim normalleri civarında hava sıcaklığı seyredeceği tahmin ediliyor. Karadeniz, Doğu Anadolu ve İç Anadolu bölgelerinin pek çok şehrinde yağmurun etkili olacağı tahmin edilirken, yağış tahminlerine dair Meteoroloji'nin sosyal medya hesabı üzerinden yapılan açıklamada:

’’Yağışların, Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusu, Osmaniye, Bayburt, Elazığ, Bingöl ve Tunceli çevreleri ile Adana'nın kuzey, Kahramanmaraş'ın batı kesimlerinde yer yer kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek ani sel, su basını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir. Rüzgarın, Doğu Anadolu’nun doğusunda güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) olarak esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir’’ denildi.

Editör: Ali Ölmez