Mayıs ayının son günlerinde planlama yapmak isteyen vatandaşlar Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün güncel hava tahminlerini yakından takip etmeye devam ediyorlar. Meteoroloji Genel Müdürlüğü de geçtiğimiz aylarda olduğu gibi mayıs ayında da yağış ihtimallerine ilişkin resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden bilgilendirmede bulunuyor. Bugün saat 13'te başlayacağı tahmin edilen ve 20'ye kadar etkili olacağı düşünülen gök gürültülü sağanak yağışın duyurulmasının ardından detaylar merak konusu olurken, Meteoroloji de resmi internet sitesi üzerinden açıklamada bulundu.

Yagmur Yarisi

Meteoroloji Yağış Uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre bugün saat 13 ile 20 arasında Kastamonu ve Sinop’un iç kesimlerinde gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Söz konusu yağış nedeniyle oluşabilecek ani sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar gibi risklere karşı dikkatli olunması gerekirken, yağışın detaylarına ilişki Meteoroloji'nin resmi internet sitesi üzerinden yayınlanan duyuruda:

’’Yapılan son değerlendirmelere göre; bugün öğle saatlerinden sonra Kastamonu'nun güney ve doğusu ile Sinop'un iç kesimlerinde gök gürültülü sağanak yağışların yerel kuvvetli olması beklendiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir’’ denildi.

Editör: Ali Ölmez