Siyasi hayatına İyi Parti'yi kurarak devam eden Meral Akşener kimdir? Son zamanların en dikkat çeken siyasetçilerinden biri olan Meral Akşener nerelidir ve kaç yaşındadır? İşte Meral Akşener'in biyografisi... 

1956 yılında İzmit şehrinde dünyaya gelen Meral Akşener doğma büyüme İzmitlidir. İstanbul Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü'nü bitiren Meral Akşener akabinde Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde doktora yapmıştır. 

 Siyasi hayatında pek çok partide ve pek çok görevde yer alan Meral Akşener siyasi hayatına 1995 yılında Doğru Yol Partisi (DYP) ile başlamıştır. Kadın Kolları Başkanı olarak siyasete atılan Akşener daha sonra 1995 seçimlerinde Doğru Yol Partisi'nden Kocaeli Milletvekili seçildi. 3 Kasım 2001 tarihinde Milliyetçi Hareket Partisi'ne (MHP) katılan Meral Akşener 2007 genel seçimlerinde MHP'den İstanbul milletvekili seçildi. Bir süre Milliyetçi Hareket Partisi bünyesinde kalan Akşener ilerleyen yıllarda Devlet Bahçeli'nin yerine MHP liderliğine geleceğine dair çalışmalar içinde bulundu. Fakat bu çalışmaları lehine sonuçlanmadı ve 8 Eylül 2016 tarihinde Milliyetçi Hareket Partisi'nden ihraç edildi. O tarihten bu yana yeni bir parti kurma hazırlığı içerisine girerek siyasette etkin olmak isteyen Akşener geçtiğimiz gün kurucu genel başkanı olacağı İyi Parti'nin kuruluş dilekçesini verdi.