Yıllardır bulundukları alanda dededen toruna hayvancılık ile geçimini sağlayan vatandaşlara merada bulundukları gerekçesiyle binlerce lira ceza geldi. Ceza kesilen vatandaşlar, da yetkililerden kendilerine yardımcı olmalarını istedi.

 Yıllardır bulundukları alanda hayvancılıkla uğraştıklarını ve gelen cezalardan kurtulamadıklarını söyleyen Sindelhöyük Fatih Mahallesi Muhtarı Ahmet Sınırtepe, "Biz yıllardan beri bu Devetepesi dediğimiz mezralarda yaşarız, hayvancılık yaparız, geçimimizi hayvancılıktan sağlıyoruz. Şikâyetten dolayı bize ceza verdiler bu cezalardan kurtulamıyoruz. Mandacılık, sığırcılık ve koyunculuk yapıyoruz. İnşallah buranın bir çözüme kavuşmasını istiyoruz" ifadelerini kullandı.

76 yaşındaki Hüseyin Ayhan da, "Ben doğduğumdan beri yani 76 senedir buradayım hayvancılık yapıyorum, 76 yaşından sonra ben ne iş göreceğim 3-5 bacak malım olmadıktan sonra. Babam 104 yaşında öldü, buranın kuruluşunu bilmem derdi. Bizlere aşırı cezalar geliyor, bütçemiz yok yatıramıyoruz, belki de daha katlanıyor bu cezalar. Bu kadar da olmaz ki nereden alıp yatıracağız 40 Bin lirayı 30 Bin lirayı 3-5 bacak mallarla geçiniyoruz. Devlet büyüklerimizden destek bekliyoruz" dedi.