Ocak, şubat, mart, nisan ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından milyonlarca emekli ve memur maaş zammı için hesaplamalar gerçekleştirilirken, memurlar ve memur emeklileri de maaş zamlarını merak ediyorlar. Bu çerçevede, mayıs ve haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından memur maaşlarının ne kadar artacağı merak edilirken, Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın memur maaşlarındaki artışlar ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Memur Zammı 2024 Temmuz

Memur maaş zammı temmuz ayının ilk günlerinde haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından belli olacak. Ocak, şubat, mart ve nisan ayı enflasyon rakamları toplamda yüzde 18,70 olurken, yılın ilk dört ayındaki enflasyon farkı da yüzde 3,23 olarak belirlendi. Bu çerçevede, Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın enflasyon farkının altı ay sonunda yüzde 10 olabileceğini belirtti. Memur maaşlarındaki artışlar ile ilgili açıklamalarda bulunan Yalçın:

"Beklentimiz enflasyonun aşağı çekilmesidir çünkü bu artan şey bizim alım gücümüzü artırmıyor. Bizim cebimizdekini artırıyor gibi gözüküyor ama aslında alım gücümüz düşüyor." değerlendirmesinde bulundu.

Turk Lirasiii

Memur Zammı Ne Kadar Olacak?

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın altı ay sonunda enflasyon farkının yüzde 10'u bulacağını belirtirken, toplu sözleşmeyle birlikte memur ve memur emeklisinin temmuz zammı yüzde 20 seviyesine kadar ulaşabilir. Bu çerçevede, mayıs ve haziran ayı enflasyon rakamları için bekleyiş devam ederken, haziran ayının ilk günlerinde mayıs ayının, temmuz ayının ilk günlerinde haziran ayının enflasyon rakamlarının Türkiye İstatistik Kurumu tarafından duyurulmasının ardından emekli ve memur maaşları için daha net bir tablo ortaya çıkacak. Emekliler ve memurlar da her ayın ilk günlerinde bir önceki ayın enflasyon son rakamlarına ilişkin yapılacak açıklamaları yakından takip edecekler.

Editör: Ali Ölmez