KPSS için geri sayım devam ederken, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek geçtiğimiz süreçte kamuda tasarruf paketini duyurdu. Söz konusu tasarruf paketinin açıklanmasının ardından memur alımları en çok merak edilen konular arasında yer alıyor. Bakan Şimşek memur alımlarının emekli olan personel ile sınırlandırıldığını duyururken, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz da memur alımları ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Memur Alımı Yapılacak Mı?

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz kamuda tasarruf paketinin açıklanmasının ardından en çok merak edilen konulardan birisi olan memur alımı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz kamuda memur alınmayacak şeklinde bir durumun söz konusu olmadığını ancak sınır getirildiğini belirtti. Detaylara ilişkin bilgi veren Yılmaz:

”Kamuya eleman alınmayacak diye bir şey söz konusu değil, bir sınır getiriliyor. Ne kadar eksildiyse o kadar istihdam yapılacak. Bunu aşmamak istiyoruz. Kamuda 5 milyonun üzerinde çalışan var. Bir de personel harcamları tek seferlik değil, sürekli harcamayı gerektiren hususlar. Kamu hizmetlerini aksatmadan belli bir dönem için böyle bir sınır getirdik. Günün ihtiyacına göre planlama yapılmış olunacak” dedi.

Saglik Bakanligi Personel Alimi

Memur Alımı Azalacak Mı?

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz memur alımlarının emekli sayısı ile sınırlandırılacağını belirtmesi nedeniyle üç yıl boyunca kamuya memur alımının sınırlı sayıda gerçekleşmesi bekleniyor. İlerleyen süreçlerde emekli personel sayısına göre alımlara dair karar alınması durumunda bakanlıkların resmi internet sitelerinden duyuru metinleri yayınlanabilir. Memur olmayı düşünen kişiler de bakanlıkların resmi internet sitelerinden ve sosyal medya hesapları üzerinden yayınlanacak duyuruları yakından takip edecekler.

Editör: Ali Ölmez