Kayseri'nin Melikgazi ilçesinde, İldem Gesi Fatih Mahallesi’nde yapımı devam eden ikinci Akıl Küpü Kütüphanesi inşaatında sona yaklaşılıyor. Melikgazi Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Palancıoğlu, gençleri bu yeni kütüphane ile bir an önce buluşturmak için çalışmaların hızla sürdüğünü belirtti.

Kayseri Melikgazi'de İkinci Akıl Küpü Kütüphanesi İnşa Ediliyor

Başkan Palancıoğlu, "Akıl Küplerimiz, gençlerimizin ders çalışabileceği ve sosyalleşebileceği popüler mekanlar haline geldi. Son beş yıl içinde Melikgazi Belediyesi olarak kütüphane sayımızı 15’e çıkardık ve bu kütüphanelerden hizmet alan öğrenci sayımız 40 bini aştı. Kütüphanelerimize gösterilen yoğun ilgi nedeniyle çalışma saatlerini uzattığımız oluyor. Bu sebeple, nitelikli hizmetler sunan ve gençlerimize konfor sağlayan kütüphane sayısını artırıyoruz," dedi.

İldem Bölgesi’nde, "İldem Cumhuriyet Mahallesi Akıl Küpü Kütüphanesi" gençlere ve yetişkinlere hizmet vermeye devam ederken, bölgedeki nüfus yoğunluğu ve kütüphanelere olan talep nedeniyle ikinci bir kütüphane daha yapılıyor. Başkan Palancıoğlu, gençlerin açılış için sabırsızlandığını ifade ederek, "Özel okuma salonları, bilgisayar odaları ve dinlenme alanları ile ayrıcalıklı hizmet sunacak bu kütüphanenin inşaatı hızla ilerliyor. Kısa süre içinde tamamlayarak gençlerimizin hizmetine sunacağız. İldem Bölgemize ve Melikgazi’mize hayırlı olsun. Eğitim yatırımlarımız bu dönemde de artarak devam edecek ve rekorumuzu koruyacağız," dedi.

Editör: Osman Baytekin