Melikgazi Belediyesi, Avrupa Birliği'nin desteklediği bir proje kapsamında Litvanya Merkezi Proje Yönetim Ajansı'ndan aldığı hibe desteğiyle Güneş Enerjisi Santrali'ni başarıyla tamamladı. Projenin sona ermesi dolayısıyla düzenlenen programa, Litvanya Merkezi Proje Yönetim Ajansı heyeti de katılım sağladı ve Melikgazi Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Palancıoğlu'na teşekkürlerini iletti. Başkan Palancıoğlu, projenin önemine vurgu yaparak, iklim değişikliği ile mücadelede atılan bu önemli adımın Melikgazi'ye hayırlı olmasını diledi.

Melikgazi Belediyesi Güneş Enerjisi Santrali'ni Tamamladı

Projenin adı "The Solar City Project" olan bu çalışma ile belediye hizmet binası çatısı ve otopark alanına kurulan güneş enerjisi santrali sayesinde Melikgazi'nin yenilenebilir enerji kaynaklarından daha fazla faydalanması hedefleniyor. Ayrıca, proje kapsamında TOGG gibi yeni nesil elektrikli araçların şarj ihtiyacını karşılamak üzere bir Elektrikli Araç Şarj İstasyonu da kuruldu. Başkan Palancıoğlu, projenin sadece belediye hizmetlerinde değil, tarımsal sulama sistemlerinden elektrik enerjisi ihtiyacını karşılamak için de güneş panellerinin kullanıldığını açıkladı.

Ayrıca, projenin bir parçası olarak elektrikli atık toplama aracı satın alınarak Melikgazi'nin hizmetine sunuldu. Başkan Palancıoğlu, Melikgazi'ye değer katacak yatırımların ve hizmetlerin devam edeceğini belirtti.