Melikgazi Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Palancıoğlu, Belediye Çağrı Merkezi'ni ziyaret ederek vatandaşların çağrılarına bizzat cevap verdi. Çağrı merkezi çalışanlarıyla sohbet eden Palancıoğlu, gelen talepleri ilgili birimlere ileterek çözüm sürecine destek oldu.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, İhtiyaç Sahibi Öğrencilere Ulaşım Kartı Yardımı Yapıyor Kayseri Büyükşehir Belediyesi, İhtiyaç Sahibi Öğrencilere Ulaşım Kartı Yardımı Yapıyor

Melikgazi Belediye Başkanı Çağrı Merkezini Ziyaret Etti

Ziyaret sırasında bir çağrıyı yanıtlayarak vatandaşla sohbet ettiğini belirten Başkan Palancıoğlu, çağrı merkezine gelen talep sayısının arttığını ve bu taleplerin büyük çoğunluğunun başarıyla karşılandığını vurguladı. Belediyeye 2023 yılında 55 bin çağrı geldiğini ve bunların yüzde 98.2'sinin çözüme kavuşturulduğunu açıklayan Palancıoğlu, bu yılın ilk 4 ayında ise 12,900 çağrı aldıklarını dile getirdi.

Vatandaşların taleplerini daha hızlı iletebilmeleri için WhatsApp hattı ve çağrı merkezi numaralarını paylaşan Başkan Palancıoğlu, çağrı merkezi çalışanlarına daha ilgili ve hızlı dönüş yapmaları konusunda tavsiyelerde bulundu ve emeklerinden dolayı teşekkür etti.