Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Melih Gökçek kimdir? Uzun yıllardır Ak Parti'de siyasi hayatını sürdüren ve Ankara'nın belediye başkanlık görevini yürüten Gökçek kaç yaşındadır ve nerelidir? İşte Melih Gökçek'in biyografisi...  

Melih Gökçek son zamanların popüler ismi. İstifa edecek mi etmeyecek mi tartışmaları hala sürerken yıllardır hayatımızda olan bu ismin genel hatları ile kim olduğunu bu haberimizde sizler için derledik. 

20 Ekim 1948 tarihinde hayata gözlerini açan Melih Gökçek Şanlıurfalı'dır. Babası avukattır. Babası Ahmet Gökçek'in Gaziantep İl Başkanı olması nedeni ile Melih Gökçek'in çocukluğu da Gaziantep şehrinde geçmiştir. Halen Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı olarak görev yapan Melih Gökçek 1975 yılında Nevin Gökçek ile hayatını birleştirmiştir. Melih Gökçek'in bu evliliğinden iki çocuğu da bulunmaktadır. 

Siyasi Hayatı 

1984 Yerel Seçimleri'nde Anap'tan aday olarak Keçiören Belediye Başkanı seçilmiştir. 1989 yılında ikinci defa aday olmuş fakat kazananamıştır. Daha sonra Anap'tan ayrılarak Refah Partisi'nin yolunu tutmuş ve 1991 yılında Ankara milletvekili seçilmiştir. 1994 yılında yine Refah Partisi'nden aday gösterilerek Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmiştir. 1999 yılında Fazilet Partisi'ne geçerek ikinci defa Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Gökçek Ankara'da üst üste iki defa başkan seçilen ilk isim olmuştur. Akabinde Ak Parti ile art arda 2004, 2009, 2014 seçimlerini de kazanmıştır ve görevini sürdürmektedir.