Kanal D’nin yeni dizisi Mehmed Bir Cihan Fatihi ekran yolculuğuna başladı. İlk bölümüyle izlenme rekorları kıran Mehmed Bir Cihan Fatihi 2. Bölüm fragmanı yayınlandı. İşte detaylar…

Sezonun en iddialı yapımı olarak gösterilen Mehmed Bir Cihan Fatihi ekrana hızlı bir giriş yapmayı başardı. 20 Mart Salı akşamı ilk bölümüyle görücüye çıkan milyon dolarlık dizi Fatih Sultan Mehmed’in hayat hikayesini konu alıyor. Başrollerinde Kenan İmirzalıoğlu, Çetin Tekindor, Gürkan Uygun, Büşra Develi, İsmail Demirci, Kaan Çakır, Atsız Karaduman, İdil Fırat ve Leyla Tanlar’ın yer aldığı dizinin yapımcılığı O3 Medya üstleniyor.

Fatih Sultan Mehmed’in tahta geçişi ve İstanbul’un fethiyle birlikte Osmanlı’nın İmparatorluğa dönüşüm hikayesinin anlatıldığı dizinin çekimleri 3 ay sürdü. Bu süreçte başta yönetmen değişikliği olmak üzere oyuncu kadrosunda da önemli revizyonlar gerçekleştirildi. Hatta ilk bölümü yapım ekibi tarafından beğenilmediği için çöpe gitmek zorunda kaldı. Çekimlere sıfırdan başlayan ekip hummalı bir çalışma yürüttü.

Sezon ortasında yayına girmesine rağmen seyirciyi ekrana kilitlemeyi başaran yapım ilk bölümüyle reyting listesini de sarstı. Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz ve Ufak Tefek Cinayetleri geçerek sıralamada ilk sıraya oturmayı başardı. Merakla beklenen Mehmed Bir Cihan Fatihi 2. Bölüm fragmanı da yayınlandı. İlk bölümde Mehmed’in babasının vefatı üzerine tahta geçtiğini görüyoruz.

Sultanın Mehmed olması hem Bizansı hem de devleti aliye içindeki karşıt unsurları rahatsız ediyor. Özellikle Çandarlı Halil Paşa ve Sultan Mehmed arasındaki geçmişten gelen husumet ilk andan beri kendisini hissettirmeyi başarıyor. İstanbul’u fethetmeyi aklına koyan Mehmed ilk günden itibaren hazırlıklara başlamak istiyor. En önemli hedefini gerçekleştirmek için devlet içerisindeki düşmanlarına karşı daha ılımlı bir politika gütmeyi tercih ediyor.