Türkiye merkezli en büyük ve gelişmiş olan özel sermaye fonlarından Turkven’in CEO’su Seymur Tarı’dan gelen haber vatandaşı sevindirecek.  Turkven’in CEO’su Tarı yaptığı açıklamada ortak oldukları hastane grubu Medical Park’ın yarısına yakın kısmını halka arz edeceklerini ve bu sürecinde en geç 2018 yılında bitmiş olacağını belirterek işlem büyüklüğünün Mavi’nin arzını üçe katlayacağını da ekledi.

CEO Seymur Tarı Reuters ile yaptığı söyleşide 2012 yılında kurdukları üçüncü fonda hala yatırıma yönlendirdikleri para olduğunu ve gelecek yıl da 50 ila 400 milyon dolar aralığında 3-4 satın alım yapabileceklerini söylerken bunun ardından 1 milyon doları aşacak yeni  bir fon oluşturacaklarını dile getirdi.

Londra  da Franchise ‘ı DP Eurasiya halka arz ettikten sonra Türkiye’ye yönelen yatırımcı ilgisinden faydalanarak Medical Park’ın da yarıya yakın kısmını halka arz edeceklerini belirtirken’’ Halka arz büyüklüğü Mavi’yi üçe katlamasını bekliyoruz. Halka arzı 2018’de bitirmiş oluruz.’’ diyen Tarı Türkiye borsasında sağlık sektöründe halka açık bir şirket olmadığına ifade etti.

Tarı son olarak’’ Mavi ile bir kapı açtık, Medical Park ile bir çığır açmayı düşünüyoruz. Uzun zamandır borsanın gördüğü en büyük halka arz olacak…Bir sürü yeni yatırımcıyı Türkiye’ye çekmiş olacağız.’’ diyerek sözlerini tamamladı.