Haziran ayında da cuma günleri tarımsal destek ödemelerinin verilmesi beklenirken, haziran ayının ilk tarımsal destek ödemesi cumartesi günü itibariyle sağlandı. Bu durumda, dün tarımsal destek ödemesinin sağlanmasının ardından detaylar merak konusu olurken, Tarım ve Orman Bakanlığı da ödemelerin detaylarına ve alt başlıklarına dair resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden bilgilendirmede bulundu. Bakanlık tarafından yapılan açıklama ile birlikte, mazot ve gübre desteğinin de yer aldığı tarımsal desteğin detayları belli oldu.

Tarımsal Destek 2024 Haziran

Altı farklı alt başlıktan oluşan ve 5.093.213.000 TL tutarında olan haziran ayının ilk tarımsal destek ödemesi dün itibariyle verildi. Söz konusu tarımsal destek ödemesinin sağlamasının ardından detaylar merak konusu oldu. Bakanlığın resmi internet sitesi üzerinden tarımsal destek ödemesine ilişkin yayınlanan bilgilendirme metni şu şekilde:

‘'Tarımsal destekleme ödemesi kapsamında toplamda 5 milyar 93 milyon 213 bin lira çiftçilerin hesaplarına aktarılmaya başlandı. Tarım ve Orman Bakanlığınca tarımsal destekleme ödemelerine devam ediliyor. Buna göre, 5 milyar 93 milyon 213 bin liralık tarımsal destekleme ödemesi çiftçilerin hesaplarına 7 Haziran 2024 tarihi itibariyle aktarılmaya başlandı. Bu kapsamda, yağlı tohumlu bitkiler desteği için 4 milyar 539 milyon 601 bin lira, hububat-baklagil ve dane mısır desteği için 492 milyon 697 bin 73 lira, düve alım desteği için 47 milyon 590 bin lira, kırsal kalkınma yatırım desteği için 9 milyon 35 bin 638 lira, hayvan gen kaynakları desteği için 3 milyon 680 bin 300 lira, mazot ve gübre desteği için 608 bin 989 lira ödeme yapılıyor’’

Turk Lirasi Emekliiii

Çiftçilere Destek Ödemeleri 2024 Haziran

Mazot ve gübre desteğinin de aralarında yer aldığı altı farklı alt başlıktan oluşan haziran ayının ilk tarımsal destek ödemesi dün sağlanırken, önümüzdeki süreçlerde Tarım ve Orman Bakanlığı’nın desteklere devam etmesi bekleniyor. Haziran ayı boyunca cuma günleri tarımsal destek ödemeleri verildikçe bakanlığın resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden duyurular yayınınacağı tahmin edilirken, farklı destek programları çerçevesinde ödemeler gerçekleştikçe açıklamalar yapılacak.

Editör: Ali Ölmez