Mayıs ayında da cuma günleri farklı alt başlıklardan oluşan tarımsal destekler veriliyor. Tarımsal destek ödemeleri ülke genelindeki çiftçilerin hesaplarına yatırılırken, tarımsal desteklere ilişkin gelişmeler üreticiler tarafından yakından takip ediliyor. Bu kapsamda, mayıs ayının üçüncü tarımsal destek ödemesi dün itibariyle üreticilere iletildi. Altı farklı alt başlıktan oluşan ve toplamda 72.554.000 TL tutarında olan tarımsal destek ödemesinin verilmesinin ardından detaylar merak konusu olurken, bakanlık da resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden yayınladığı duyurular ile tarımsal desteğin detayları ile ilgili bilgilendirmede bulundu.

Tarımsal Destek 2024 Mayıs

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre mayıs ayının üçüncü tarımsal destek ödemesi altı farklı alt başlıklardan oluşuyor ve toplamda 72.554.000 TL seviyesine ulaşıyor. Mazot ve gübre desteğinin de alt başlıkları arasında yer alan tarımsal destek ödemesinin sağlanmasının ardından bakanlık ödemelerin detayları ile ilgili bilgilendirmede bulundu. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre tarımsal destek ödemesinin alt başlıkları ve ödeme tutarları şöyle:

•  Hayvan hastalıkları tazminatı desteği için 64 milyon 713 bin 670 lira,
•  Bitki karantinası tazminatı desteği için 3 milyon 315 bin 20 lira,
•  Hayvan gen kaynakları desteği için bir milyon 835 bin 400 lira,
•  Organik arıcılık desteği için bir milyon 741 bin 500 lira,
•  Mazot ve gübre desteği için 676 bin 740 lira,
•  Sertifikalı tohum kullanım desteği için 271 bin 670 lira,

Turk Lirasi Emekliiii

Çiftçilerin Destek Ödemeleri 2024 Mayıs

Tarım ve Orman Bakanlığı altı farklı alt başlıktan oluşan mayıs ayının üçüncü tarımsal destek ödemesini dün itibariyle çiftçilerin hesaplarına yatırırken, tarımsal desteklere ilişkin gelişmeler üreticiler tarafından yakından takip ediliyor. Tarım ve Orman Bakanlığı tarımsal destekleri genellikle cuma günleri ilettiği için önümüzdeki süreçlerde cuma günleri farklı alt başlıklardan oluşan tarımsal destek ödemeleri verilebilir.

Editör: Ali Ölmez