Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın mayıs ayında 10-20 Mayıs tarihleri arasında aile destek paketinden evde bakım maaşına, sosyal ve ekonomik destek ödemesinden toplumun farklı kesimlerine sağlanan çeşitli sosyal yardımlara dair açıklamalarda bulunması ödemeleri hak sahibi vatandaşların hesaplarına yatırması beklenirken, Tarım ve Orman Bakanlığı da geçtiğimiz hafta cuma günü yedi farklı alt başlıktan oluşan tarımsal destek ödemesini yurt çapındaki çiftçilere sağladı. Mayıs ayının sonuna kadar cuma günleri tarımsal destek ödemeleri sağlandıkça bakanlık bilgilendirmede bulunacak. Her iki bakanlığın sağladığı destekler ülke genelindeki vatandaşlar tarafından yakından takip edilirken, farklı kurumların ödemeleri de araştırılan konular arasında yer alıyor. Bu çerçevede, mayıs ayında KYK burs ve kredi ödemelerinin TC kimlik numarasına göre hangi tarihte hesaplara yatacağı, KYK burs ve kredi ödemelerinde hangi tarihte artışa gidileceği merak edilen konular arasında yer alıyor.

KYK Burs ve Kredi Ödemesi 2024 Mayıs

KYK burs ve kredi ödemeleri her ay düzenli olarak üniversite öğrencilerinin hesaplarına yatırılıyor. Kredi ve Yurtlar Kurumu söz konusu burs ve kredi ödemelerini TC kimlik numarasının son rakamına göre sağlıyor. Bu çerçevede, TC kimlik numarasının son rakamına göre mayıs ayında burs ve kredilerin verileceği tarihler şöyle:

TC Kimlik Numarasının Sonu 0 Olanlar: Ayın 6’sı
TC Kimlik Numarasının Sonu 2 Olanlar: Ayın 7’si
TC Kimlik Numarasının Sonu 4 Olanlar: Ayın 8’i
TC Kimlik Numarasının Sonu 6 Olanlar: Ayın 9’u
TC Kimlik Numarasının Sonu 8 Olanlar: Ayın 10’u

KYK Bursu Artacak Mı?

6-10 Mayıs tarihleri arasında 2000 TL tutarındaki burs ve kredi ödemeleri üniversite öğrencilerinin hesaplarına yatırılacak. Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun sağlayacağı burs ve kredi ödemeleri için araştırmalar sürerken, burs ve kredilerde hangi tarihte artışa gidileceği merak ediliyor. Aralık ayında gerçekleşen artış neticesinde 1250 TL olan burs ve kredi ödemeleri 2000 TL seviyesine yükselmişti. Bu çerçevede, 2025 yıl öncesinde KYK burs ve kredi ödemelerinin zamlanması ve 2025 yılı boyunca geçerli olacak burs ve kredi ödemelerinin tutarlarına dair kamuoyunun bilgilendirmesi bekleniyor.