Emekli öğretmen mağdur oldu. Hırsızlara seslenerek eşyalarını geri istedi. Talas’ta emekli öğretmen hırsızlık mağduru oldu. ‘’Hırsızlara sesleniyorum, eşyalarımı geri getirin, şikayetçi olmayacağım.Talas’ta evi olan emekli öğretmen Murat Aydın, hırsızların kurbanı oldu. Hırsız ya da hırsızlara seslenen Murat Aydın, ‘’Evimi boşalttınız, eşya alacak gücüm yok. Eşyalarımı getirin, şikayetçi olmayacağım’’ dedi.
Talas ilçesi Akçakaya Mahallesinde yaşanan hırsızlık olayı emekli öğretmen Murat Aydın’ı mağdur etti. Evinin kapısının kilidi kırılarak içeri giren hırsızların beyaz eşyadan sobaya, fırından kömüre, çeyizlik eşyalardan televizyona kadar birçok eşyayı çalarak, kaçtıklarını belirten Aydın, çalışan eşyaların yerine yenisini alacak gücünün olmadığını söyledi. Aracının lastikleri yanı sıra salça, peynir ve su anahtarlarının bile çalındığını kaydeden Aydın, hırsızlara da seslenerek, ‘’Çaldıklarınızı getirin, şikayetçi olmayacağım’’ dedi.
Murat Aydın şunları söyledi: ’’Ben 6 ay köyde 6 ay Kayseri’deki evimde kalıyorum. Burası bana annem ve babamdan kalan bir ev. Memur imkanlarımla burasını düzenlemiştim. Ama son 1,5 ay içerisinde bu mahallede 3 tane hırsızlık olayı yaşandı. Buradaki komşum bana kapınız açık diye haber verdi. Eşim buraya geldiğinde mutfağın kapısının açık olduğunu görmüş. İçeride bulunan beyaz eşyanın tamamını götürmüşler. Diğer odadaki kapıyı da kırmışlar. Odada bulunan televizyonu sökmüşler götürmüşler. Birer ton odun ve kömür vardı onları da almışlar. Arabamın 4 tane yazlık lastikleri, salçalar, peynirler, gıda ürünleri, su anahtarları kadar hepsini almışlar. Bu olayı duyan hemşerilerim bana geçmiş olsun diyorlar. Ben emekli öğretmenim. Ben köyümü de çok seviyorum. Sen emekli oldun sana ihtiyacımız var. Seni muhtar yapacağız dediler. Böyle bir durum olunca benim önümü kesmek için yapılmış bir hareket olduğunu düşünüyorum.’’ dedi.