Bir dönem Yeşilçam’da boy gösteren ve bir çok ünlü oyuncu ile kamera karşısında yer alan ‘’ Birim Zeki’’ Sivas’ta tedavi gördüğü hastanede 70 yaşında hayatını kaybetti.

Yeşilçam’ım ‘Bitirim Zeki’ lakabı ile 90 santimetre boyunda ki Zeki Kesin hayatını kaybetti. 70 yaşında ki Zeki Keskin bir süredir sağlık problemleri ile savaşıyordu. Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nin Göğüs Cerrahisi servisinde tedavi altına alınan Zeki Keskin yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Zeki Keskin’in doktoru Göğüs Cerrahisi Ana bilim Dalı Başkanı olan Prof. Dr. Ekber Şahin Zeki Keskin’in yaklaşık on gün önce hastanenin acil servisine göğüs ağrısı ve nefes darlığı şikayeti ile geldi. Zeki Keskin’in akciğerlerinde sönme ve yüksek tansiyon hastalığı olduğunu da belirten Prof. Dr. Ekber Şahin Keskin’in durumunu değerlendirdikten sonra göğüs cerrahisi servisi doktoru Yrd. Doç. Dr. Özgür Kantarcıoğlu’na yönlendirdi. Yrd. Dr. Özgür Kantarcıoğlu ilk muayene işleminin ardından Bitirim Zeki’ye göğüs tüpü takarak tedavisini başlattı. Dr. Şahin ‘’ Uzun süre yüksek tansiyonu seyreden hastada hafif bir mide kanaması gerçekleşti. Bunun tedavisi ve takibi sürerken bu kez de ciddi sara nöbetleri oluştu. Sara hastalığının yıllardır mevcut olduğunu ve tedavisiz olduğu sonradan öğrenildi. Yoğun bakıma alınan hastanın tüm tedavilere rağmen bir süre sonra bilinci kapandı. Solunum cihazına bağlanan hastanın ilerleyen saatlerde kalbi durdu’’ dedi.