Kemikleri güçlendiren maden suyunun insan vücuduna pek çok yararı bulunuyor. Mineral deposu olarak da adlandırılan maden suyu vücudun kalsiyum ihtiyacını da sağlıyor. İşte maden suyunun sayarak bitmeyecek yararları!

 Günümüzde pek çok insan maden suyunu soda ile karıştırıyor. Fakat bu ikili birbirinden çok farklı. Esasında maden suyu bir mineral deposu, sağlık zenginliğidir. Kötü kolestrol üretimini durduran maden suyu vücuttaki yağ oranını dengeliyor. Ayrıca vücutta bir düzen oturtuyor. Kemik sağlığına büyük bir katkı sağlayan maden suyu kemikler için büyük bir kalsiyum ve mineral kaynağı olarak gösteriliyor. İnsan vücudunun ve kemiklerin günlük kalsiyum ihtiyacını karşılıyor. Günde en az bir bardak içilen maden suyu kemiklerinizin güçlenmesini sağlıyor. Özellikle küçük yaştaki çocuklar için tavsiye ediliyor. Bir başka yararı da kan basıncındadır.

 Kan basıncını dengeli bir hale getiren maden suyu, kan basıncında dalgalanma yaşayan insanlara hızır gibi yetişiyor. Günlük hayatın stresini ve yorgunluğu günde bir bardak maden suyu içerek atabilirsiniz. Vücudunuzu rahatlatacak ve sizi huzura kavuşturacaktır. Ayrıca maden suyu sindirim sisteminize de yardımcı olur. Sindirimi kolaylaştıran bir etkiye sahiptir. Kas gelişimine de katkı da bulunan maden suyu midenizde asit oluşumunu da dengeler.