Mayıs ayının ortalarına doğru ilerlerken maaş zamlarına dair gelişmeler gündemin ilk sıralarında yer almaya devam ediyor. Temmuz ayında milyonlarca emekli ile memurun maaşına altı aylık enflasyon verisine göre zam yapılacak. Emekli ve memur maaşları için bekleyiş sürerken, yurt çapındaki farklı belediyelerde çalışan personeller de belediye yönetimleriyle sendikalar arasında gerçekleşen toplu iş sözleşmesi görüşmelerinden çıkacak neticeleri yakından takip ediyorlar. Bu kapsamda, geçtiğimiz aylarda olduğu gibi mayıs ayında da ülke genelindeki belediyeler maaş zamları ile ilgili resmi internet sitelerinden ve sosyal medya hesapları üzerinden yayınladıkları duyurular ile bilgi veriyorlar.

Maaş Zammı Mayıs 2024

Belediye personellerinin maaş zamlarına ve sosyal haklarındaki iyileştirmelere dair mayıs ayının ilk günlerinden itibaren yeni açıklamalar gelmeye devam ederken, Gürgentepe Belediyesi de belediye işçilerinin maaşlarında artışa gidildiğini duyurdu. İlk altı ay için yüzde 50-60 oranında zam yapıldığının duyurulmasının ardından belediyenin sosyal medya hesabı üzerinden yapılan açıklamada:

’’Belediye işçilerimizin toplu sözleşmesini imzaladık.  İlk altı ay için %50-60  oranında artış yapılmış olup, alınan artışlarla birlikte ücretler dört kişinin geçim ücretini yakalamıştır.  Belediye personelimize hayırlı olsun. İlçemize hizmet yapmakta büyük emeği olan Çalışma arkadaşlarımızın refah seviyesini yükseltmek için her gün çalışacağız’’ ifadeleri yer aldı.

Toplu İş Sözleşmeleri 2024 Mayıs

Gürgentepe Belediyesi maaş zammı ile ilgili bugün itibariyle sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşım ile bilgilendirmede bulunurken, ülke genelindeki farklı belediyelerde çalışan personeller de belediye yönetimleri ile sendikalar arasında gerçekleşen toplu iş sözleşmesi ve ek protokol görüşmeleriden çıkacak neticeleri merak ediyorlar. Belediye personelinin maaş zamlarının belirlenmesi ve sosyal haklarında iyileştirmeler sağlanabilmesi için görüşmeler hız kesmeden devam ederken, mayıs ayının son günlerine kadar belediye yönetimleri ile sendikalar arasında toplu iş sözleşmeleri ve ek protokoller imzalandıkça belediyelerin resmi internet sitelerinden ve sosyal medya hesapları üzerinden yayınlanacak duyurular ile kamuoyu bilgilendirilecek.