Emekli ve memur maaş zamları haftalar sonra netlik kazanacak. Bu çerçevede, Türkiye İstatistik Kurumu'nun mayıs ayında enflasyonun yüzde 3,37 olarak gerçekleştiğini duyurmasının ardından yılın ilk beş ayındaki enflasyon farkı yüzde 22,72 olarak belirlenirken, temmuz ayının ilk günlerinde haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklamasının ardından altı aylık enflasyon farkı belli olacak. Altı aylık enflasyon farkının belli olması ile birlikte emekli ve memur maaşları için nihai tablonun ortaya çıkacağı düşünülürken, ülke genelindeki farklı belediyelerde çalışan personeller de maaş zamlarına dair gerçekleşen görüşmelerden çıkacak neticeleri yakından takip ediyorlar.

Maaşlarda Haziran 2024 Zammı

Geçtiğimiz aylarda olduğu gibi haziran ayında da ülke genelindeki farklı belediyelerde çalışan personellerin maaşlarının belirlenebilmesi için belediye yönetimleri ile sendikalar arasında toplu iş sözleşmesi ve ek protokol görüşmeleri gerçekleşiyor. Söz konusu görüşmeler neticesinde anlaşmalar sağlandıkça kamuoyunu bilgilendiren duyurular yayınlanırken, yeni açıklamalar gelmeye devam ediyor. Adana'nın Feke Belediyesi’nde çalışan işçilerin maaşlarında artışa gidildi. Feke Belediye Başkanı Cömert Özen ile Hizmet İş Sendikası Adana Şube Başkanı Bekir Hakan Duran tarafından imzalanan toplu iş sözleşmesi ile birlikte Feke Belediyesi'nde çalışan işçilerin maaşı 27.500 TL seviyesine yükseldi.

Hesap Makinesi 3

Emekli ve Memur Zammı 2024 Temmuz

Feke Belediyesi’nde maaşlar 27.500 TL seviyesine yükselirken, yurt çapındaki farklı belediyelerde de çalışanların maaş zamlarının belirlenebilmesi için belediye yönetimleriyle sendikalar arasında toplu iş sözleşmesi ve ek protokol görüşmeleri gerçekleşiyor. Bu durumda, önümüzdeki süreçlerde de çalışanların maaş zamlarının belirlenebilmesi için gerçekleşen görüşmeler neticesinde anlaşmalar sağlandıkça kamuoyunu bilgilendiren duyurular yayınlanacak. Belediye personellerinin maaş zamlarının yanı sıra emekli ve memur maaş zamları da merak ediliyor. Haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklamasının ardından emekli maaşlarına yüzde 25, memur ve memur emeklisinin maaşlarının ise yüzde 20 dolaylarında artacağı tahmin ediliyor. Emekliler ve memurlar da Türkiye İstatistik Kurumu'nun enflasyon verilerine ilişkin yapacağı açıklamaları yakından takip edecekler.

Editör: Ali Ölmez