Üç gün sonra mayıs ayı emekli maaş ödemesi başlayacak. 17-28 Mayıs tarihleri arasında SSK ve Bağkur emeklilerinin hesaplarına mayıs ayı maaş ödemeleri aktarılacak. Söz konusu maaş ödemeleri için emeklilerin bekleyişi devam ederken, maaşa ek sağlanan promosyonlar da geçtiğimiz aylarda olduğu gibi mayıs ayında gündemin ilk sıralarında yer alıyor. Bu çerçevede, maaşını üç yıl boyunca aynı bankadan alacağına dair taahhüt veren emeklilere maaş aralıklarına göre sunulacak olan promosyonlara ilişkin bankalar resmi internet sitelerinden ve sosyal medya hesapları üzerinden yayınladığı duyurular ile bilgilendirmede bulunuyorlar.

Mayıs 2024 Emekli Promosyon

14 Mayıs itibariyle bankadan bankaya ve maaş aralıklarına göre promosyon ödemeleri değişkenlik gösterirken, bankalar ek kampanyalar da sunuyorlar. Bu çerçevede, mayıs ayı itibariyle maaşını üç yıl boyunca aynı bankadan alacağına dair taahhüt veren emeklilere 18.000 TL'ye varan promosyon ödemesi sağlanıyor. Maaş miktarına göre promosyon ödemeleri değişkenlik gösterebildiği için bankalar arasındaki güncel promosyon tutarlarına erişmek ve ayrıntılı bilgi edinmek isteyen kişiler bankaların resmi internet sitelerinde bulunan emekli promosyonu sayfalarını ziyaret edebilirler.

Turk Lirasi Mayis Odemesi

Emekli Promosyonlarına Zam Gelecek Mi?

Mayıs ayında emekli promosyonları 18.000 TL'ye kadar çıkarken, emekli maaşını üç yıl boyunca aynı bankadan alacağına dair taahhüt veren kişilere maaş aralıklarına göre sağlanacak olan promosyonlarda ilerleyen süreçlerde artışlar olup olmayacağı merak ediliyor. Mart ayında kamu bankalarının emekli promosyonlarını 12.000 TL seviyesine yükseltmesinin ardından özel bankalar da tek tek promosyon ödemelerini güncellediler. Bu çerçevede, temmuz ayının ilk günlerinde emekli maaş zammının netlik kazanmasının ardından promosyonlarda artışa gidilebilir. Emekli maaş zammının belli olmasının ardından maaş promosyonları yükselirse bankaların resmi internet sitelerinden ve sosyal medya hesapları üzerinden güncel promosyon tutarlarına ilişkin kamuoyunu bilgilendiren duyurular yayınlanacak.

Editör: Ali Ölmez