Mayıs ayında da önceki aylarda olduğu gibi maaş promosyonları ile ilgili gelişmeler gündemin ilk sıralarında yer almaya devam ediyor. Bu çerçevede, emekli promosyonları 18.000 TL seviyesine kadar yükselirken, maaş promosyonları da araştırılıyor. Ülke genelindeki farklı belediyelerde, kurumlarda, müdürlüklerde, işyerlerinde, üniversitelerde çalışanların maaş promosyonlarının belirlenebilmesi için bankalar ile görüşmeler sürerken, belediye personellerinin maaş promosyonları için art arda duyuru metinleri yayınlanıyor.

25.000 TL Promosyon Anlaşması

Belediye personellerinin maaş promosyonlarına ilişkin mayıs ayının ilk günlerinden itibaren yeni açıklamalar peş peşe gelirken, Safranbolu Belediyesi de 25.000 TL'lik promosyon anlaşmasını duyurdu. Yapı Kredi Bankası ile varılan promosyon anlaşmasına ilişkin belediyenin sosyal medya hesabı üzerinden yayınlanan duyuru metninde:

’’Yapı Kredi Bankası Safranbolu Şube Müdürü Dursun Doymaz ile Belediye Başkanımız Mimar Elif Köse arasında işçilerimize ödenecek olan 25.000 Türk Lirası tutarındaki banka promosyonun protokolünü imzalandı. Mesai arkadaşlarımıza ekonomik açıdan bir nebze olsun rahat nefes aldıracak olan promosyonun Safranbolu Belediye Ailesi'ne hayırlı ve uğurlu olmasını diliyoruz’’ denildi.

2024 Mayıs Promosyon Görüşmeleri

Safranbolu Belediyesi 25.000 TL promosyon anlaşmasının ayrıntılarına ilişkin sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşım ile bilgilendirmede bulunurken, ülke genelindeki farklı belediyelerde çalışan personeller de maaş promosyonları ile ilgili gelişmeleri yakından takip ediyorlar. Çalışanların maaş promosyonlarının belirlenebilmesi için bankalar ile görüşmeler hız kesmeden sürüyor. Bu durumda, önümüzdeki süreçlerde de maaş promosyonları ile ilgili yeni açıklamalar gelebilir. Çalışanların maaş promosyonları ile birlikte bankaların emekli promosyonu fırsatları da merak edilen konular arasında yer alıyor. Maaşını üç yıl boyunca aynı bankadan alacağına dair taahhüt veren emeklilere 18.000 TL'ye varan promosyon sunulurken, temmuz ayında emekli maaşlarına artışa gidilmesinin ardından promosyon ödemelerinin yükselmesi durumunda bankalar resmi internet sitelerinden ve sosyal medya hesapları üzerinden bilgilendirmede bulunacaklar.

Editör: Ali Ölmez