Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın yaptığı çalışmalar sonucunda, emeklilere verilecek enflasyon farkının artık herkes için aynı olacağı duyuruldu. SGK ile yapılan işbirliğiyle, Emekli Sandığı, SSK veya Bağ-Kur emeklisi olmanın artık bir önemi olmayacak. Tüm emekliler için zam oranı eşit şekilde belirlenecek.

Dar Gelirlilere Dev Nakit Desteği! Her Hane İçin 4000 TL Ödeme Geliyor! Dar Gelirlilere Dev Nakit Desteği! Her Hane İçin 4000 TL Ödeme Geliyor!

Emekliler Temmuz Zamına Odaklandı

Seçim öncesi emeklilere yönelik seyyanen zam umutları, 31 Mart'tan önce net bir şekilde kapanmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu durumu açıkça vurgulayarak emeklilerin taleplerini anladıklarını ifade etmişti. EYT'lilerin de dahil olduğu 16 milyondan fazla emekli, şimdi gözlerini Temmuz zammına çevirdi. Önlerindeki seçim öncesi zam umutlarını yitiren emekliler, Temmuz ayında iyi bir zam oranı bekliyor.

Zam Farkı Son Buluyor

Tüm emekliler için geçerli olacak yeni düzenlemeyle birlikte, memur emeklileri ile SSK ve Bağ-Kur emeklileri arasındaki zam farkı sona eriyor. Eskiden memur emeklileri, enflasyon farkına ek olarak her 6 ayda bir toplu sözleşme farkı alırken, SSK ve Bağ-Kur emeklileri sadece enflasyon farkıyla yetinmek zorunda kalıyordu. Ancak artık Temmuz ayından itibaren bu durum değişecek.

Maaş Hesabı Kurcalanıyor! Emeklilerin Maaşı Yeni Bir Rotaya GirdiHer Ocak ve Temmuz Ayında Yüzde 49,25 Oranında Zam

Ocak ayında, öncelikle memur emeklilerine %49,25 zam yapılması kararlaştırılmıştı. Ardından SSK ve Bağ-Kur emeklilerine enflasyon farkı ve refah payı eklenerek %42,57 zam oranı açıklanmıştı. Ancak emeklilerin tepkisi üzerine, tüm emekliler için zam oranı %49,25 olarak sabitlendi. Bundan sonra, benzer uygulamanın her Ocak ve Temmuz ayında devam edeceği belirtildi.