Kayseri’de kılık değiştirerek Kazancılar Çarşısı’nda bulunan bir kuyumcuya kaldırım taşı ve biber gazı ile saldırdığı iddiasıyla tutuklanan bankacı N.Ç., Kayseri 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yeniden hâkim karşısına çıktı. Olayda mağdur olan iş yeri sahibi M.O. da duruşmaya katıldı.

Sanık N.Ç., savunmasında “Ekonomik ve psikolojik olarak zor durumdaydım. Sarrafların rahat yaşam sürmesi, benimse sıkıntı içinde olmam zoruma gitti. Olay günü dükkâna girdim, müşteriyle sohbet ettim, niyetim soygun değildi. Pişman olduğumu söyledim, gitmek istedim. Ailem iyi durumda, yağma gibi bir niyetim yoktu” ifadelerini kullandı.

Mağdur M.O. ise sanığın kendisini etkisiz hâle getirmeye çalıştığını ve amacının dükkândaki bileziği almak olduğunu belirterek, olayın güvenlik kameralarına da yansıdığını söyledi. M.O., “Elinde taş ve gazla mı dolaşıyormuş? Bu planlı bir eylemdi” diyerek sanığın savunmasına itiraz etti.

Sanığın avukatı ise N.Ç.’nin ağır bir depresyon sürecinde olduğunu ve olayın bir anda geliştiğini savunarak, “Bu suçu işleyecek biri değil” dedi.

Mahkeme heyeti, yargılamanın detaylı incelenmesi için duruşmayı 24 Haziran 2025 tarihine erteledi.