İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Aydın, Erzurum ve Karaman merkezli olarak gerçekleştirilen "Kuyu-2" operasyonları sonucunda, bu illerde faaliyet gösteren üç ayrı organize suç örgütünün çökertildiğini ve elebaşlarının da aralarında bulunduğu toplam 45 şüphelinin yakalandığını açıkladı.

Üç İlde Toplamda 45 Şüpheli Yakalandı

Jandarma Genel Komutanlığı KOM Daire Başkanlığı koordinasyonunda yürütülen operasyonlar, Aydın, Erzurum, Muş, Karaman ve Konya illerini kapsadı. Aydın’da Hakan Gürel, Erzurum’da Erkan Yaprak ve Muhammet Tokyay, Karaman’da ise İbrahim Öztürk’ün elebaşılığını yaptığı organize suç örgütleri etkisiz hale getirildi.

Aydın Operasyonları: Aydın İl Jandarma Komutanlığı tarafından Söke, Kuşadası, Didim ve Efeler ilçelerinde yapılan operasyonlarda, nitelikli dolandırıcılık, resmi belgede sahtecilik ve vergi usul kanununa muhalefet suçları işleyen 21 şüpheli yakalandı. Suç örgütü üyelerinin online satış platformlarında kurye olarak faaliyet gösterdikleri, akaryakıt istasyonlarından yakıt alınmış gibi göstererek sahte faturalar ve fişler düzenleyip devleti büyük miktarda zarara uğrattıkları tespit edildi.

Erzurum ve Muş Operasyonları: Erzurum ve Muş’ta düzenlenen operasyonlarda "Uyuşturucu Madde İmal ve Ticareti" suçunu örgütlü olarak işleyen 17 şüpheli yakalandı. Bu şüphelilerin Erzurum ve Muş’tan temin ettikleri uyuşturucu ve uyarıcı maddeleri piyasaya sürerek satış yaptıkları belirlendi.

Karaman ve Konya Operasyonları: Karaman ve Konya’da düzenlenen operasyonlarda ise "Tefecilik" suçunu örgütlü olarak işleyen 7 şüpheli yakalandı. Bu örgüt üyelerinin, yüksek faiz karşılığında ekonomik durumu kötü olan vatandaşlara borç para verip karşılığında senet imzalattıkları, mağdurların borçlarını ödemelerine rağmen senetleri iade etmeyerek darp, cebir ve silahlı tehditlerle borcu tekrar tahsil etmeye çalıştıkları, mağdurların taşınır ve taşınmaz mal varlıklarını zor kullanarak veya icra yoluyla örgüt üyeleri üzerine devir ettirdikleri ortaya çıktı.

Operasyonlar sonucunda, çeşitli suçlarda kullanılan tabanca ve av tüfekleri, muhtelif miktarda uyuşturucu madde, sahte fatura, fiş, senet ve tapu gibi çok sayıda belge ile dijital materyal ele geçirildi.

Editör: Osman Baytekin