Kurban Bayramı öncesinde kurbanlık fiyatları ile ilgili araştırmalar gündemin ilk sıralarında yer alırken, Kızılay'ın kurban bedeli fiyatlarını önceki günlerde duyurmasının ardından küçükbaş ve büyükbaş kurbanlık fiyatları da merak ediliyor. İl ve hayvan bazında kurbanlık fiyatları değişkenlik gösterirken, ortalama fiyat tarifeleri araştırılıyor.

Kurbanlık Fiyatları Ne Kadar?

Kurban Bayramı’na sayılı haftalar kala kurban kesmeyi düşünen vatandaşların en çok merak ettiği konular arasında kurbanlık fiyatları yer alıyor. Kurbanlık fiyatları her geçen gün netlik kazanmaya başladı. Büyükbaş hayvanlarda kurbanlıkların ortalama fiyatları 70.000 TL'den başlarken, 170.000 TL seviyesine kadar ulaşıyor. Küçükbaş hayvanda ise fiyat aralığı 8000 TL ile 20.000 TL arasında bulunuyor. Bu çerçevede, büyükbaş bir hayvanın canlı kilogram fiyatı ortalama 280 TL ile 350 TL aralığında bulunurken, küçükbaş hayvanda ise fiyatlar 250 TL ile 300 TL aralığında değişkenlik gösteriyor.

Kurbanlik

Kurban Bayramı Ne Zaman?

Küçükbaş ve büyükbaş hayvan fiyatları hayvanın kilosuna ve şehre göre değişkenlik gösterirken, Kurban Bayramı öncesinde en çok merak edilen konular arasında kurbanlık fiyatlarının yanı sıra Kurban Bayramı’nın ne zaman başlayacağı da yer alıyor. Kurban Bayramı 16 Haziran 2024 Pazar günü başlayacak ve 19 Haziran 2024 Çarşamba günü sona erecek. Kurban Bayramı tatilinin de Ramazan Bayramı'nda olduğu gibi dokuz güne daha uzatılmasına dair bir karar alması durumunda ilerleyen süreçlerde resmi makamların kamuoyunu bilgilendirmesi bekleniyor. Tatil planlaması yapmayı düşünen vatandaşlar da Kurban Bayramı tatili süresine ilişkin yapılacak açıklamaları ve güncel gelişmeleri yakından takip edecekler.

Editör: Ali Ölmez