Kurban Bayramı için geri sayım devam ederken, Kurban Bayramı’nda kurban kesmeyi düşünen vatandaşlar fiyatlar ile ilgili araştırmalar gerçekleştiriyorlar. Bu çerçevede, küçükbaş ve büyükbaş kurbanlıkların ortalama fiyatları merak edilen konular arasında yer alıyor. İllere göre kurbanlık fiyatları değişkenlik gösterirken, ortalama fiyatlar belli olmaya başladı.

2024 Yılı Kurbanlık Fiyatları

İllere ve hayvanın ağırlığına göre 2024 yılında da kurbanlık fiyatları değişkenlik göstermeye devam ediyor. Bu çerçevede, İstanbul'da ortalama büyükbaş bir hayvanın kilogram fiyatı 280 TL ile 340 TL arasında yer alırken, küçükbaş hayvan da ise fiyat aralığı 250 TL ile 300 TL bandında bulunuyor. Kurbanlık fiyatlarının yanı sıra hisse fiyatları araştırılan konular arasında yer alıyor. Hisse fiyatları küçükbaş hayvanda 12.000 TL ile 20.000 TL aralığında, büyükbaşlarda ise 20-30 bin TL aralığında yer alacağına dair tahminler bulunuyor. İllere göre kurbanlık fiyatları değişkenlik gösterdiği için Kurban Bayramı yaklaştıkça kurbanlık fiyatları için daha net bir tablonun ortaya çıkması bekleniyor.

Kurban Bayramı Tatili Kaç Gün?

Kurban kesmeyi düşünen vatandaşlar küçükbaş ve büyükbaş hayvanların ortalama fiyatları ile ilgili araştırmalar gerçekleştirirken, Kurban Bayramı tatilinin kaç gün olduğu da merak edilen konular arasında yer alıyor. Kurban Bayramı tatilinin ne kadar süreceğine dair henüz resmi bir açıklama gelmedi ancak Ramazan Bayramı'nda olduğu gibi Kurban Bayramı’nda da tatilin dokuz güne tamamlanacağına dair iddialar gündeme geliyor. İlerleyen süreçlerde Kurban Bayramı tatilinin kaç gün süreceğine dair resmi açıklamaların gelmesi bekleniyor.